Οδηγούμε Harley Davidson LiveWire στις ΗΠΑ: Η καλύτερα εξοπλισμένη HD!

Δεν αποσύρεται ο Lorenzo! | MOTOMAG
11 Ιουλίου 2019
ΟΜΙΛΟΣ ΣΑΡΑΚΑΚΗ: Με όχημα την Ελπίδα!
12 Ιουλίου 2019

Βρισκόμαστε στις ΗΠΑ, στο Portland και ετοιμαζόμαστε αυτή την στιγμή να οδηγήσουμε την νέα LiveWire, την πρώτη ηλεκτρική hi-performance μοτοσυκλέτα από μεγάλο κατασκευαστή και όχι από κάποια start-up εταιρία! Η Harley έχει κάνει πολλά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, έχει επενδύσει δυναμικά στα ηλεκτρικά, έχει αναγκαστεί να κάνει πισωγυρίσματα, να αλλάξει και στρατηγική ακόμη. Παρόλο αυτά έγραψε ιστορία. Έχει ήδη μία ηλεκτρική μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων με τα 0-100 σε τρία δευτερόλεπτα και με 225 χιλιόμετρα αυτονομίας σε χρήση πόλης ή 150 σε μικτή χρήση σε αυτοκινητόδρομο. Για μέγιστη αυτονομία η H-D δηλώνει τα 300 χιλιόμετρα. Στην χώρα της Tesla αυτά είναι εξαιρετικά νούμερα, θα βρεις πάντοτε και παντού πρόσβαση σε ταχεία φόρτιση. Μέσα σε μία ώρα ταχείας φόρτισης, η LiveWire μπορεί να γεμίσει πλήρως τις μπαταρίες ιόντων λιθίου και σε 40 λεπτά να φτάσει το 80%. Τις επόμενες ημέρες που θα είμαστε παρέα με τους ανθρώπους της εταιρίας θα ξεδιαλύνουμε τα πάντα από κατασκευαστικής πλευράς, θα δούμε ακριβώς πως συμπεριφέρεται η αυτονομία της μπαταρίας στον ρυθμό οδήγησης και φυσικά πως οδηγείται η LiveWire.

Ας μείνουμε τώρα σε κάτι εξίσου σημαντικό: Αυτή είναι η καλύτερα εξοπλισμένη Harley που έχει ποτέ φτιαχτεί με βάση τις αναρτήσεις και τα ηλεκτρονικά από πλευράς βοηθημάτων οδήγησης. Η πρώτη Harley με ρυθμιζόμενες αποσβέσεις στις αναρτήσεις εμπρός και πίσω. Διαθέτει Showa Free Balance πίσω και Showa Big Piston εμπρός, ίδιες με των ιαπωνικών superbike στις βασικές τους εκδόσεις!

Στην έγχρωμη ψηφιακή οθόνη, υπάρχει τεχνολογία της Panasonic και με επικοινωνία σε GSM η LiveWire είναι πάντοτε συνδεδεμένη. Η κάλυψη που θα υπάρχει θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες, τον Αύγουστο, αλλά θα έχουμε περισσότερα να πούμε και για αυτό τις επόμενες ημέρες.

Για αρχή η LiveWire είναι μοτοσυκλέτα με φανταστικό φινίρισμα, που ο αλουμινένιος όγκος που κρύβει μέσα τους τις μπαταρίες ιόντων λιθίου ξεγελά το μάτι από μακριά όπως και το γεγονός πως δεν περιμένεις από μία Harley να είναι ηλεκτρική ή να μην έχει κραδασμούς. Με το σκεπτικό πως κανείς δεν υποχρεώνει κανέναν σε ένα ηλεκτρικό μέλλον, τουλάχιστον όχι ακόμη και πως η LiveWire είναι απλά άλλο ένα μοντέλο στην γκάμα, απλά με ηλεκτρικό κινητήρα, είμαστε χαρούμενοι που την δοκιμάζουμε: Η καλύτερα εξοπλισμένη H-D!

Αρθρογράφος: thanos

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.