Το Kawasaki KLX230 έρχεται Ευρώπη

Yamaha Tenere 700 στον Γύρο του Κόσμου με τον Nick Sanders!
22 Μαΐου 2019
Hellas Rally Raid 2019: Αποτελέσματα δεύτερης ημέρας
22 Μαΐου 2019

Απλά πράγματα

22.05.2019

Παρουσιάστηκε για την Σουηδική αγορά και είναι εντελώς νέο

Όπως σας είχαμε ενημερώσει ένα νέο KLX θα ερχόταν στην Ευρωπαϊκή αγορά το 2020. Ήρθε τελικά και μάλιστα σχεδόν έξι μήνες νωρίτερα.

Το KLX 230, όπως αναφέρει το press site της η ιαπωνική εταιρεία, καταφθάνει στην Σουηδική αγορά. Φιλοξενούνται και δηλώσεις του πρώην αναβάτη στο Παγκόσμιο Motocross και Διευθυντή Πωλήσεων της Kawasaki Σουηδίας, Joakim Karlsson, που πιστεύει πως το νέο μοντέλο ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες της αγοράς της Σκανδιναβικής χώρας.

kawasaki klx 230 3

Μέχρι να ξεκαθαρίσει αν το μοντέλο θα έρθει στην χώρα και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές ή προορίζεται μόνο για την Σουηδική αγορά, σας το παρουσιάζουμε.
Το KLX 230 δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο μοντέλο που είχαμε δει στην Ελλάδα. Αερόψυκτος κινητήρας, αντί υγρόψυκτου, συμβατικό πιρούνι αντί ανεστραμμένου και γενικότερα πιο «αδιάφορη» εμφάνιση από τον προκάτοχό του. Είναι και αυτός ο τεράστιος προβολέας που πραγματικά θα θέλαμε να γνωρίσουμε το σχεδιαστή του και να τον «συγχαρούμε».

kawasaki klx 230 2

Είναι λοιπόν μια entry level μοτοσυκλέτα με κινητήρα μονοκύλινδρο, αερόψυκτο με 233 κ.εκ., έναν εκκεντροφόρο και δύο βαλβίδες. Η τροφοδοσία του γίνεται με ψεκασμό.
Το πλαίσιο είναι ατσάλινο με τροχούς 21 ίντσες μπροστά και 18 πίσω και αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές. Το ABS είναι κατάλληλο για on και off road χρήση.

Η εκκίνηση επιτυγχάνεται με μίζα, το κιβώτιο ταχυτήτων διαθέτει έξι σχέσεις και το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 7,5 λίτρα. Το πάνελ οργάνων αποτελείται από οθόνη υγρών κρυστάλλων με λειτουργίες ταχύμετρου, ολικού και δύο μερικών χιλιομετρητών, δείκτη στάθμης καυσίμου και ρολόϊ.

Αρθρογράφος:

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

ΝΕΑ