Τρελή ιστορία: Ολική καταστροφή από ένα κλειδί

Motul WSBK: Ο Bautista φεύγει απ’ τη Ducati!
12 Αυγούστου 2019
MotoGP: Ανανέωσε με την Pramac ο Miller!
14 Αυγούστου 2019

Όλοι μας έχουμε να διηγηθούμε από μια παράξενη ή τρελή ιστορία που σχετίζεται με την μοτοσικλετιστή μας ζωή, άλλα αυτό που συνέβη στην BMW R 1200 RS του Charles Buchanan κερδίζει εύκολα μια θέση στο Top 10 των πιο τρελών και παράδοξων συμβάντων που μπορούν να σου συμβούν οδηγώντας μια μοτοσυκλέτα. Συγκεκριμένα ο Charles ταξίδευε με την BMW του σε μια εθνική των ΗΠΑ και κάποια στιγμή βγήκε από αυτήν για μια στάση, όπως κάνουμε όλοι μας όταν ταξιδεύουμε για πολλές ώρες. Παρένθεση εδώ, στις ΗΠΑ και στον Καναδά σπάνια θα βρεις βενζινάδικα πάνω στην εθνική οδό. Τα περισσότερα είναι στα χωρία που βρίσκονται δίπλα στην εθνική οδό. Πάμε όμως πίσω στην τρελή ιστορία μας.

Βγαίνοντας από την εθνική, μείωσε ταχύτητα για να μπει στον επαρχιακό δρόμο. Όλα φυσιολογικά ως εδώ, σωστά; Αυτό κάνουμε όλοι μας. Μόνο που στην περίπτωση του Charles αυτή η μείωση της ταχύτητας συνοδεύτηκε από έναν μεταλλικό ήχο (σύρσιμο μετάλλου στην άσφαλτο) προερχόμενο κάτω από τη μοτοσυκλέτα, που κατέστρεψε τον κινητήρα της BMW και γέμισε την άσφαλτο με φρέσκο συνθετικό λάδι κινητήρα! Σταματάει στην άκρη του δρόμου, κατεβάζει το σταντ και κοιτάει από κάτω την μοτοσυκλέτα του. Ένα μεγάλο κλειδί μηχανικού (γερμανοπολύγωνο) είχε κοντράρει στην άσφαλτο από την μία μεριά του και με την άλλη είχε καρφωθεί στα κάρτερ του boxer κινητήρα!

Ο Charles πιστεύει πως πάτησε το κλειδί κάποια στιγμή όταν οδηγούσε στην εθνική και το εμπρός ελαστικό το έστειλε κάπου ανάμεσα στο πλαίσιο και στο πάνω μέρος του κινητήρα όχι δεν το ξεχασε ο μηχανικός που έκανε service, διότι το κλειδί είναι σε ίντσες και κάνενα BMW δεν έχει βίδες σε ίντσες). Η υψηλή πίεση του αέρα από την ταχύτητα που είχε στην εθνική, το κράτησε εκεί μέχρι τη στιγμή που φρενάρισε για να μπει στον επαρχιακό δρόμο. Το φρενάρισμα το ξεσφήνωσε από το σημείο που είχε φωλιάσει και η απουσία πίεσης αέρα λόγω της χαμηλότερης ταχύτητας το άφησε ελεύθερο να πέσει στην άσφαλτο εμπρός από τον κινητήρα. Για κακή του τύχη δεν έπεσε με το πλάι, αλλά κάθετα, με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε λόγχη και να διαπεράσει τα κάρτερ κοντράροντας μεταξύ της ασφάλτου και της “κοιλιάς” της μοτοσυκλέτας. Άμα δεν σε θέλει ρε παιδί μου…

Η ζημιά στον κινητήρα ήταν τόσο εκτεταμένη και τόσο ασύμφορη οικονομικά να επισκευαστεί, που τελικά η ασφαλιστική εταιρεία αποφάσισε να πληρώσει την αντικατάσταση ολόκληρης της μοτοσυκλέτας και όχι την επισκευή της!

Αν το δεις με θετική διάθεση, παρά την γκαντεμιά και την ταλαιπωρία που βίωσε ο Charles σε εκείνο το ταξίδι, η ιστορία του έχει Happy End!

Αρθρογράφος: Babis

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.