Riv3r Enduro Crossing 2019: Το θέαμα που δεν πρέπει να χάσεις!

Yamaha Tenere 700: Ρεκόρ προπαραγγελιών
2 Μαΐου 2019
KTM SX 2020: Αναβάθμιση στα σημεία
3 Μαΐου 2019

Παράδειγμα διοργάνωσης και τουριστικού αγώνα, αποτελεί το River Enduro Crossing που πλέον γίνεται θεσμός και κατοχυρώνεται στο ελληνικό ημερολόγιο. Σας έχουμε πει πως ως συμμετοχή αποτελεί αγωνιστική εμπειρία που δεν πρέπει να χάνεται αλλά το ίδιο ισχύει και για το θέαμα που προσφέρει, διατρέχοντας την όμορφη Βέροια στα πιο κεντρικά και γραφικά της σημεία! Με πρόλογο, παρέλαση αναβατών και συναυλία στις κεντρικότερες πλατείες, το Riv3r Enduro αξίζει πραγματικά το ταξίδι στην Βέροια για το θέαμα που προσφέρει. Η πλατεία «Εληάς» και η Πλατεία «Ρακτιβάν» ή αλλιώς «Ωρολογίου» είναι τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης και εκείνα που θα φιλοξενήσουν τις πλέον θεαματικές δράσεις του αγώνα!

Πρόκειται για ένα enduro-σκηνικό που δύσκολα μπορείς να βρεις αντίστοιχο με νυκτερινό πρόλογο, συναυλίες και μία ολόκληρη πόλη να υποδέχεται τις μοτοσυκλέτες! Βλέπετε οι αναβάτες θα περάσουν μέσα από τα λιθόστρωτα καλντερίμια της γραφικής συνοικίας Μπαρμπούτας και την παλιά στοά της Εβραϊκής γειτονιάς, δίνοντας ένα πραγματικά ξεχωριστό υπόβαθρο για τον αγώνα, που περιλαμβάνει την Κυριακή δύο γύρους των 40 χιλιομέτρων στην δροσιά του Τριπόταμου!

Έχοντας δει το αποτέλεσμα στο Riv3r του 2016 και του 2018, φέτος είναι βέβαιο πως θα είναι ένα σκηνικό το οποίο δεν πρέπει να χάσετε και ως θεατές! Για την συμμετοχή, πρέπει να το θεωρεί κανείς απαραίτητο στο χρονοδιάγραμμά του:

Λεπτομέρειες:

 

Riv3r Enduro Crossing 2019

Στις 7- 8 – 9 Ιουνίου 2019, στην πόλη της Βέροιας, θα διοργανωθεί για 3η φορά το “Riv3r Enduro Crossing”.
Πρόκειται για έναν επίσημο αγώνα μοτοσυκλέτας που συνδιοργανώνεται από τα Αθλ. Σωματεία «Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα» και «Εκτός Δρόμου Ομάδα», υπό την αιγίδα της Αθλητικής Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και την αρωγή των τοπικών αρχών, φορέων και χορηγών από όλη την Ελλάδα.
Αποτελεί μοναδικό αθλητικό γεγονός στον χώρο της μηχανοκίνητης μοτοσυκλέτας, συγκεντρώνοντας για τρείς ημέρες στην πόλη της Βέροιας κορυφαίους αθλητές από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό που θα συναγωνιστούν μεταξύ τους στις όχθες του ποταμού Τριπόταμου.
Οι συμμετέχοντες διαλέγουν μία από τις πέντε κατηγορίες (expert, trial, XLclass, veterans, hobby) για να αγωνιστούν.
Το πρόγραμμα του 3ημέρου έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

12:00 – 19:00 γραμματεία-τεχνικός έλεγχος
20:00 – 22:00 παρέλαση στην πόλη, παρουσίαση στην πλατεία “Eληάς”, ενημέρωση αναβατών, συναυλία
Στο ‘μπαλκόνι’ της Βέροιας ,στην πλατεία ‘Εληάς’ θα γίνει φέτος η παρουσίαση στο κοινό των αναβατών ,των ομάδων και των χορηγών που θα συμμετάσχουν στο ‘Riv3r Enduro Crossing 2019’. Στον ίδιο χώρο πριν από την έναρξη της παρουσίασης θα ξεκινήσει συναυλία από γνωστό καλλιτέχνη η οποία θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα συνεχιστεί και μετά την λήξη της παρουσίασης.

Πλατεία Εληάς

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
08:00 – 15:00 αναγνώριση διαδρομής αγώνα –προλόγου με τα πόδια
17:30 – 19:30 ελεύθερα δοκιμαστικά προλόγου στην πλατεία Ρακτιβάν
20:00 – 23:00 βραδινός αγώνας προλόγου πλατείας Ρακτιβάν – απονομές προλόγου
Την δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθεί ο πρόλογος στην πλατεία ‘Ρακτιβάν’ γνωστή και ως πλατεία ‘Ωρολογίου’ όπου και βρίσκεται το παλιό Δικαστικό Μέγαρο της πόλης . Θα είναι μία διαδρομή περίπου 1000 μέτρων και οι αναβάτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν δύο κύκλους. Η εκκίνηση θα γίνει στις 20:00 την ώρα που σουρουπώνει και θα λήξει περίπου στις 22:30.Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι αναβάτες να πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φώτα έξτρα από τα φώτα της μοτοσυκλέτας τους. Θα περιλαμβάνει τεχνικά εμπόδια επί της πλατείας , πέρασμα από λιθόστρωτα καλντερίμια στην παραδοσιακή συνοικία της Μπαρμπούτας καθώς και διέλευση από παλιά στοά της Εβραϊκής συνοικίας της Βέροιας.

Εβραϊκή Συνοικία – Στοά
Η πλατεία Ρακτιβάν (πλατεία Ωρολογίου) είναι μαζί με την πλατεία Εληάς ,τα δύο κεντρικότερα και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Όλη η διαδρομή του προλόγου είναι πλήρως προσβάσιμη για το κοινό .

Πλατεία Ρακτιβάν

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019
10:30 – 15:30 εκκίνηση αγώνα, αγώνας, λήξη αγώνα
17:00 – 18:00 απονομές αγώνα – λήξη
Ο αγώνας της Κυριακής αποτελείται από δυο κύκλους των 40 περίπου χιλιομέτρων στις όχθες του Τριπόταμου που διασχίζει την πόλη και στην γύρω περιοχή .Το τερέν εναλλάσσεται συνεχώς και όλη η διαδρομή είναι προσβάσιμη στο κοινό .
Η συμμετοχή στο “Riv3r Enduro Crossing” δίνει την δυνατότητα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν να απολαύσουν έναν αγώνα υψηλών προδιαγραφών και οργάνωσης και να ανακαλύψουν τα προσωπικά τους όρια καθώς και της μοτοσυκλέτας τους.
Οι χορηγοί του αγώνα θα τύχουν διαφημιστικής προβολής πριν ,στην διάρκεια και μετά τον αγώνα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδας του αγώνα www.riv3r.gr, τα social media (Facebook, Instagram, Youtube) την αφίσα του αγώνα, το έντυπο βιβλίο που θα τυπωθεί σε 1500-2000 αντίτυπα, τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και ειδικό τύπο. Πέρα όμως από όλα αυτά η οργανωτική επιτροπή του “Riv3r Enduro Crossing” έχει δημιουργήσει μία εφαρμογή (application) που διατίθεται δωρεάν για smartphones-tablets μέσα από την οποία όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρούνε τις πληροφορίες γύρω από τον αγώνα, τις διαδρομές του, τα stage, τα paddocks, να πλοηγηθούν μέσα από το google maps στα σημεία που τους ενδιαφέρουν στην πόλη της Βέροιας, να παρακολουθούν ζωντανά τα αποτελέσματα του αγώνα καθώς και να έχουν άμεση μετεωρολογική πρόγνωση του καιρού στα σημεία που τους ενδιαφέρουν.
Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα πλαισιώνουν με την παρουσία τους οι περίπου 100 εθελοντές, ομάδα διάσωσης πλήρως εξοπλισμένη, ιατρική ομάδα πρώτων βοηθειών και ασθενοφόρα.
Ελπίζουμε να σταθείτε και εσείς αρωγοί μαζί μας σε αυτήν μας την προσπάθεια για την δημιουργία-διοργάνωση ενός αγώνα-θεσμού που θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους αναβάτες και θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα γίνει πόλος έλξης για την πόλη της Βέροιας και κατ’επέκταση της χώρας μας.

Αρθρογράφος: thanos

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

MOTOMAG – Το Νο1 ελληνικό περιοδικό μοτοσυκλέτας