Έκτακτο: Ακυρώνονται οι δοκιμές των MotoGP στην Sepang

Triumph Speed Triple 1200 RS: Επανέρχεται στο παιχνίδι [video]
12 Ιανουαρίου 2021
KTM Duke 125 & 390 2021: Κινητήρες Euro5 και νέα χρώματα
12 Ιανουαρίου 2021

Με μια σύντομη ανακοίνωση πριν από λίγο, οι FIM, IRTA και Dorna Sports μας ενημέρωσαν ότι ακυρώνονται τόσο το Shakedown Test όσο και οι επίσημες δοκιμές στην πίστα της Sepang.

Λόγω της συνεχόμενης έξαρσης της πανδημίας του Covid-19, που έχει σαν αποτέλεσμα τα συνεχόμενα lockdowns και τις επιπτώσεις στα ταξίδια, οι τρεις φορείς υποχρεώθηκαν στην ακύρωση και των δύο διοργανώσεων, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τον Φεβρουάριο στην Sepang International Circuit της Μαλαισίας.

Προς το παρόν, ΔΕΝ έχουν ακυρωθεί οι δοκιμές στο Qatar που είναι προγραμματισμένες για τις 10-12 Μαρτίου στο Losail International Circuit, ενώ όπως αναφέρει το δελτίο τύπου, τυχόν αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατό.

Μετά την πολύ δύσκολη περσινή σεζόν, την συνεχόμενη ακύρωση αγώνων και το παγκόσμιο πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται αποκλειστικά σε ευρωπαϊκές πίστες (εκτός από τον πρώτο αγώνα για τις Moto2 και Moto3 στο Qatar), είχαν όλοι εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια πιο “φυσιολογική” σεζόν φέτος, αλλά δυστυχώς το ξεκίνημα δεν είναι τόσο ευοίωνο όσο θα θέλαμε.

Σίγουρα από μια τέτοια κατάσταση –και με δεδομένο το πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων και για φέτος- δεν είναι πολλοί αυτοί που βγαίνουν κερδισμένοι, πέρα ίσως από ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως αυτή του Marc Marquez, του οποίου η μετεγχειρητική εξέλιξη δεν του άφηνε πολλές ελπίδες για να προλάβει τις δοκιμές στην Μαλαισία, ενώ μετά και την μεταγραφική περίοδο είναι αρκετοί και οι αναβάτες που βλέπουν την πρώτη τους επαφή με τις αγωνιστικές τους μοτοσυκλέτες να καθυστερεί ακόμη περισσότερο.

Αρθρογράφος: lmavr

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese