Αλλαγές στον ΚΟΚ – Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα

Kymco vs Gogoro: “Ηλεκτρικοί” αγώνες στην Ταϊβάν!
14 Ιουνίου 2022
World Ducati Week 2022: Το αναλυτικό πρόγραμμα
14 Ιουνίου 2022
Σύμφωνα με ότι ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κος Κώστας Καραμανλής, σκοπεύει να δώσει νέα κατεύθυνση στον Κ.Ο.Κ. ώστε οι ποινές να αποδίδονται πλέον στο οδηγό και όχι στο όχημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα επιβάλεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και ότι άλλο προβλέπεται, στον οδηγό του οχήματος.

Στο ίδιο το όχημα, δεν θα αφαιρείται η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

“Οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητας της κάθε παράβασης”, συμπλήρωσε, αναφέροντας μάλιστα ότι “οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για επικίνδυνες παραβάσεις, όπως για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπερβολική ταχύτητα, αντικανονική προσπέραση. Οι ποινές για τις προαναφερθείσες παραβάσεις εξισώνονταν προς τα κάτω, με τις λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις, οπότε πλέον θα υπάρχει μέτρο”

Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι θα δημιουργηθεί το Εθνικό Ταμείο Οδικής Ασφάλειας, στο οποίο θα καταλήγουν τα χρήματα από τις κλήσεις του ΚΟΚ, τα οποία θα κατανέμονται αργότερα στους δήμους, οι οποίοι θα τα χρησιμοποιούν για δράσεις οδικής ασφάλειας. Αν όμως δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, δεν θα τα παίρνουν καθόλου.

Η επερχόμενη νομοθετική ρύθμιση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αναμένεται και προφανώς θα αφορά και τα δίκυκλα, αφού είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου άλλος αναβάτης οδηγάει την μοτοσυκλέτα, και η αστυνομία παίρνει στο δίκυκλο την άδεια κυκλοφορίας και την πινακίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, δημιουργώντας πρόβλημα στον ιδιοκτήτη.

Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (Τάκης Μανιάτης)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese