Ανανέωση διπλώματος – πόσο κοστίζει, και κάθε πότε πρέπει να το ανανεώνεις

Honda XL750 Transalp 2023 – Αναλυτική παρουσίαση από τη Honda
14 Νοεμβρίου 2022
WSBK 2022 – Παγκόσμιοι Πρωταθλητές Alvaro Bautista & Ducati
14 Νοεμβρίου 2022

Κάθε νέα νομοθεσία, φροντίζει να φέρνει μαζί της και ένα καινούριο κόστος. Αυτή τη φορά έρχονται οι υποχρεωτικές αντικαταστάσεις διπλωμάτων. Το μέτρο ξεκινάει με όσους απέκτησαν ή ξαναέβγαλαν δίπλωμα, λόγω απώλειας ή κλοπής, το 2013.
 
 
Με τη νέα οδηγία αυτοί θα πρέπει μετά από 15 χρόνια να ανανεώσουν το δίπλωμά τους. αυτό ισχύει και για όσους είχαν από πριν χάρτινο δίπλωμα και το αντικατέστησαν με πλαστικό, τύπου κάρτας. Από το 2028 λοιπόν θα πρέπει οι οδηγοί να χρεωθούν με 108 ευρώ που περιλαμβάνει το παράβολο αντικατάστασης, τα έξοδα έκδοσης του διπλώματος, το παράβολο παγίου τέλους χαρτοσήμου καθώς και εισφορά υπέρ τρίτων. Τα παράβολα για τους γιατρούς είναι 10 ευρώ Χ 2. 
 
Όσοι έχουν χάρτινο δίπλωμα παρόλαυτά παίρνουν χάρη, αφού αυτά τα διπλώματα λήγουν το 2033, εξαιρούνται όσοι έβγαλαν δίπλωμα από το 2015 και μετά. Και γι’ αυτούς η ανανέωση πρέπει να γίνει στα 15 χρόνια, δηλαδή το 2030.
 
Συνεπώς από ‘δω και πέρα από την αρχή της ζωής του, ένας οδηγός, μέχρι τα 65 του θα έχει ανανεώσει το δίπλωμά του τρεις φορές σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα νομοθεσία όπου πηγαίνουμε για πρώτη ανανέωση στα 65. Από αυτή την ηλικία και μετά το δίπλωμα ανανεώνεται κάθε τρία χρόνια.
 
Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (ΒΙΚΕΙΤ!)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese