Αναπαλαιώθηκε η Suzuki με την οποία ο Mike Hailwood κέρδισε το Senior TT του 1979!

Suzuki V-Strom 1050/1050 DE – Παρουσίαση: Οδηγούμε στην Ελλάδα τις δύο νέες εκδόσεις
14 Φεβρουαρίου 2023
Riding School το Σαββατοκύριακο 18-19/2 στην Αττική
15 Φεβρουαρίου 2023

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Μια από τις πιο εμβληματικές μοτοσυκλέτες στην ιστορία των αγώνων ταχύτητας ξαναζωντάνεψε καθώς οι προετοιμασίες για τα εγκαίνια της TT Gallery στο Μουσείο Manx κορυφώνονται

Η Suzuki RG500, με την οποία κέρδισε ο Mike Hailwood, στο Senior TT του 1979, έχει πλέον αναπαλειωθεί πιστά. Ο μηχανικός Anthony ‘Slick’ Bass ανέλαβε αυτό το δύσκολο έργο.

Κατά τη διάρκεια της επισκευής (που διήρκησε ένα μήνα) ο Slick έμεινε έκπληκτος όταν διαπίστωσε ότι ο κινητήρας ήταν όπως τον είχε αφήσει ο Hailwood, με ελάχιστα σημάδια διάβρωσης. “Ανακαλύψαμε ότι ο κινητήρας είναι σχεδόν στην αρχική κατάσταση, κάτι που ήταν ένα απολύτως εξαιρετικό αποτέλεσμα”, είπε ο Slick. “Είναι αξιοσημείωτο ότι το ψυκτικό υγρό είχε διαβρώσει ένα μικρό σημείο στο περίβλημα της αντλίας νερού, με το υγρό να αποστραγγίζεται, πράγμα που σημαίνει ότι τα στοιχεία μαγνησίου και αλουμινίου δεν είχαν διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου. Η μοτοσυκλέτα είχε ουσιαστικά στεγνώσει από το 1980 περίπου”.

Η RG500 θα εκτεθεί στη νέα γκαλερί Douglas εγκαίρως για τον φετινό αγώνα και θα κάθεται δίπλα στην αυθεντική δερμάτινη φόρμα και το κράνος που φορούσε ο Hailwood στο δρόμο για τη νίκη.

Ο Christopher Weeks, που εμπιμελείται της εθνικής Κληρονομιάς του Isle of Man, πρόσθεσε: “Μετά από λεπτομερείς μελέτες, η μοτοσυκλέτα ανακατασκευάστηκε προσεκτικά, χωρίς σχεδόν καθόλου ανταλλακτικά”.


 
“Είχαμε τη τύχη να ακούσουμε τη Suzuki του Hailwood να δουλεύει ξανά για πρώτη φορά από το 1979. Αυτή ήταν μια από τις πιο εξαιρετικές μέρες της καριέρας μου και δεν θα την ξεχάσω ποτέ”.

Η μοτοσυκλέτα δεν θα οδηγηθεί, αλλά η RG500 θα συνεχίσει να ακούγεται όταν θα παίρνει μπροστά ως μέρος της τακτικής συντήρησης.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese