Απίθανη αεροδυναμική σχεδίαση για το μοναδικό Yamaha MT-09 της Puig

Το ζέσταμα της Ducati πριν από το WDW 2022
10 Μαΐου 2022
Peugeot Django Shadow 125: Με χρώματα ρετρο-στρατιωτικά!
11 Μαΐου 2022

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Puig είναι μια πολύ διάσημη εταιρεία κατασκευής αξεσουάρ μοτοσικλετών από την Ισπανία με έμφαση Αν δεν μας έλεγαν πίσω από το Diablo κρύβεται ένα Yamaha MT-09 δύσκολα θα το καταλαβαίναμε!στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Είναι πολύ γνωστή για τις μελετημένες ζελατίνες προστασίας από τον αέρα, ενώ συνεργάζεται και με πολλές ομάδες στο MotoGP και τα WSBK προσφέροντας ποιοτικές και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις.

Το τελευταίο επίτευγμα της Puig ήταν η βελτίωση μιας Yamaha MT-09 SP η οποία ονομάστηκε Diablo. Πρόκειται για ένα πολύ φουτουριστικό project το οποίο δύσκολα σε αφήνει να καταλάβεις ότι κάτω από τα αεροδυναμικά καλύμματα βρίσκεται το μοντέλο της Yamaha. Η Diablo είναι επικεντρωμένη στην αεροδυναμική και είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα χάρη στο αεροδυναμικό τμήμα Everflowing Design της Puig.

Η παρουσίαση του Puig Diablo.

 

Το πλέον εντυπωσιακό σημείο της μοτοσικλέτας είναι τα πλαϊνά αεροδυναμικά φτερά τα οποία είναι ενεργητικά. Μέσα από μια σειρά αισθητήρων το σύστημα μπορεί να αντιληφθεί τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί ο αναβάτης και να προσαρμοστούν αυτόματα προκειμένου να παράξουν την απαραίτητη κάθετη δύναμη. Το ίδιο συμβαίνει με την εμπρός ζελατίνα η οποία ανεβαίνει και κατεβαίνει ανάλογα με τις αεροδυναμικές ανάγκες του αναβάτη. Αεροδυναμικά καλύμματα υπάρχουν επίσης στους δίσκους των φρένων.

Απίθανη τεχνολογία στα αεροδυναμικά συστήματα από τους Ισπανούς.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα φωτιστικά σώματα της Puig τα οποία έχουν τοποθετηθεί στην Diablo. Πρόκειται για αιχμηρά και μικροκαμωμένα LED κομμάτια τα οποία είναι ενσωματωμένα τόσο στη μάσκα όσο και στην ουρά της μοτοσικλέτας προσφέροντας μια πολύ ξεχωριστή φωτιστική υπογραφή. Όπως και να έχει η Diablo της Puig είναι πραγματικά κάτι το μοναδικό και τα ενεργητικά αεροδυναμικά εξαρτήματα θα μας απασχολήσουν στο μέλλον. Για την ώρα όμως παραμένει ένα μοναδικό και σίγουρα πολύ ακριβό concept.

Πως φτιάχτηκε το Diablo.

 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese