Απεβίωσε ο Μιχάλης Σταγκωνάκης, υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του ΜΟΤΟ και μετέπειτα ιδρυτής της Triumph στην Ελλάδα

Sunra Rainbow – Οικονομία, πρακτικότητα και χρώμα στην καθημερινότητα
9 Αυγούστου 2022
Μοντέρνο και νεανικό το νέο M9 L50 της Daytona
10 Αυγούστου 2022

Απεβίωσε ο Μιχάλης Σταγκωνάκης, υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του ΜΟΤΟ και μετέπειτα ιδρυτής της Triumph στην Ελλάδα

Φτωχότερος ο κόσμος της μοτοσυκλέτας

Απεβίωσε ο Μιχάλης Σταγκωνάκης σήμερα Τρίτη 9 Αυγούστου 2022. Ο Μιχάλης Σταγκωνάκης στήριξε το ΜΟΤΟ στα πρώτα του βήματα με στόχο να υπάρχει μία ανεξάρτητη ομάδα που να μιλάει ξεκάθαρα για τις μοτοσυκλέτες, κι έγινε ένας εκ των τριών αρχικών ιδρυτών.

Διατηρούσε συνεργείο μοτοσυκλετών κοντά και έπειτα επί της Λ. Πεντέλης, όπου αναλάμβανε κλασσικές μοτοσυκλέτες ανάμεσά τους και τις αγγλικές πριν ακόμη αποκτήσουν αντιπροσώπευση στην Ελλάδα. Με το περιοδικό ΜΟΤΟ να μεγαλώνει γρήγορα και να στέκεται στο ύψος των προσδοκιών και του αρχικού οράματος, αντίστοιχα προχωρούσε και ο Μιχάλης Σταγκωνάκης κι αφότου αποχώρησε από το ΜΟΤΟ ίδρυσε την Triumph στην Ελλάδα το 1992.

Για πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντής της αντιπροσωπείας στην χώρα μας, εδραίωσε την μάρκα και παράλληλα προώθησε την μοτοσυκλετιστική κουλτούρα μέσα από δράσεις που χρηματοδότησε ο ίδιος, αγώνες με χρηματικά έπαθλα και χορηγίες.

Αξιοσέβαστη προσωπικότητα στον κύκλο της μοτοσυκλέτας, συμμετέχοντας ενεργά σε πολλά κοινωνικά θέματα, μέλος της ΛΕΜΟΤ ανάμεσα στις υπόλοιπες δράσεις του, έζησε στη συνέχεια στην Μεγάλη Βρετανία.

Καλό Ταξίδι Μιχάλη Σταγκωνάκη

Φωτό από την Triumph Hellas και το Ελληνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας, με τον ιδρυτή του οποίου, κο Τάκη Μαριολόπουλο, διατηρούσε δεσμούς βαθιάς φιλίας.

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese