Αποφεύγει το τέταρτο χειρουργείο ο Marquez

Ducati: Δύο ανακλήσεις για Streetfighter V4/V4S και Scrambler 1100
15 Ιανουαρίου 2021
Aprilia RSV4 2021: Η τελική μορφή της και τα πρώτα τεχνικά χαρακτηριστικά
15 Ιανουαρίου 2021

Χθες, όπως ανακοίνωσε, η Respol Honda Team, ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Marc Marquez, βρέθηκε στο νοσοκομείο Ruber International, για την προγραμματισμένη εξέτασή του, έξι εβδομάδες μετά την εγχείρηση που έκανε στον δεξί βραχίονά του. Το τελευταίο χειρουργείο είχε γίνει στις 3 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια μολύνθηκε η ψευδο-άρθρωση που είχε δημιουργηθεί.

Τα αποτελέσματα των ακτινογραφιών και η κλινική του εικόνα άφησαν ικανοποιημένους τους γιατρούς, και φαίνεται πως αποφεύγει το ενδεχόμενο ο Marquez να επιβαρύνει τον οργανισμό του με ένα ακόμη χειρουργείο. Σύμφωνα και με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο Ισπανός θα συνεχίσει την συγκεκριμένη αντιβιοτική αγωγή του, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα των φυσιοθεραπειών το οποίο θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Να θυμίσουμε ότι η περιπέτεια του Marquez ξεκίνησε μετά τον τραυματισμό του στον πρώτο αγώνα της χρονιάς για τα MotoGP στην Jerez, ενώ έκανε και δεύτερο χειρουργείο όταν έσπασε η πλάκα τιτανίου μετά την προσπάθειά του να επιστρέψει στην ενεργό δράση μία εβδομάδα μετά.

Η θεραπεία όμως των οστών δεν πήγε έτσι όπως έπρεπε μετά και την δεύτερη εγχείρηση, δημιουργώντας ένα φαινόμενο που ονομάζεται φευδο-άρθρωση, επιβάλλοντας στον Marquez να ξαπλώσει ξανά στο χειρουργικό τραπέζι τον περασμένο Δεκέμβριο. Σ’ αυτό το τρίτο χειρουργείο ήταν που διαπιστώθηκε και η μόλυνση που έπαθε λόγω της ψευδο-άρθρωσης, με τους γιατρούς να τον υποβάλλουν σε μια μακροχρόνια αντιβιοτική αγωγή, η οποία όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας θα συνεχιστεί.

Αρθρογράφος: lmavr

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese