Αρμοτοδρομίες με Husqvarna 401!

Τρεις «παγκόσμιοι» λένε ναι στο DCT της Honda
16 Απριλίου 2022
Η Yamaha στο πλευρό του Riders for Health
17 Απριλίου 2022

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Αν νομίζατε ότι τα έχετε δει όλα στο κομμάτι των αγώνων μοτοσικλέτας τότε μάλλον πλανάστε πλάνην οικτράν.Το «άρμα» του Field έχει δύναμη σχεδόν 100 ίππων! Στην Αυστραλία συναντήσαμε ένα είδος αγώνα που χάνεται στα βάθη της ιστορίας και δεν είναι άλλο από τις γνωστές σε όλους αρματοδρομίες. Εκτός από τις κλασικές αρματοδρομίες της αρχαίας Ελλάδα και Ρώμης, τη δεκαετία του 1920 και του 1930 ένα αντίστοιχο θέαμα είχαμε συναντήσει αλλά αντί για άλογα χρησιμοποιούνται μοτοσικλέτες.

Στη διάρκεια του Sydney Royal Easter Show στην Αυστραλία εμφανίστηκε ένα αγώνισμα το οποίο έμοιαζε πολύ με τις αρματοδρομίες με μοτοσικλέτες των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Το «άρμα» αποτελούνταν από δύο Husqvarna Svartpilen 401 τα οποία έσερναν από πίσω μια ειδική άμαξα για τον… μονομάχο. Ο αναβάτης ο οποίος δημιούργησε αυτό το όχημα είναι ο Jack Field ο οποίος με δικές του πατέντες κατάφερε να χειρίζεται τα δύο Husqvarna χωρίς να βρίσκεται στη σέλα τους.

Ο Jack Field και το μοναδικό του άρμα!

Το παράδοξο στο συγκεκριμένο άθλημα είναι ότι στην Αυστραλία πραγματοποιείται και πρωτάθλημα με μοτοσικλετιστικά άρματα. Μάλιστα στο Sydney Royal Easter Show ο Field πήρε τη νίκη στον πρώτο γύρο και μένουν ακόμα 10 αγώνες για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.

Πάρτε μια γεύση από τους αγώνες με άρματα 100 ίππων!

 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese