Αυτός είναι ο «ομορφότερος δρόμος του κόσμου» – Ξέρεις που είναι;

Παρουσίαση Suzuki V-Strom 1050 / 1050DE 2023 στο Λουτράκι
9 Φεβρουαρίου 2023
Παγκόσμιο Κύπελλο αγώνων στην άμμο, με ναυαρχίδα το Enduropale du Touquet Pas-de-Calais
9 Φεβρουαρίου 2023

Το μοναδικό κομμάτι δρόμου που δεν γνώριζες ότι υπάρχει – Έχει χαρακτηριστεί ως «το όγδοο θαύμα το κόσμου»

Η οδήγηση μοτοσυκλέτας σε φέρνει πολλές τάξεις μεγέθους πιο κοντά, στο φυσικό τοπίο και στην περιοχή από την οποία περνάς, παράγοντας που έχει κάνει την μοτοσυκλέτα τόσο αγαπητή σε πολλούς. Η αναζήτηση της τέλειας διαδρομής για τις περιπέτειες είναι στόχος έως και αυτοσκοπός για πολλούς, όμως η τέλεια διαδρομή ίσως δεν υπάρχει… εκτός αν μιλάμε για την Strada della Forra στην Ιταλία.

Πρόκειται για ένα κομμάτι δρόμου μήκους 5,8 χιλιομέτρων, ακριβώς δίπλα από την λίμνη Lago di Garda στην Ιταλία, λίγο έξω από την Βερόνα. Η απίστευτη φυσική ομορφιά του δρόμου και η υψομετρική διαφορά των 200 μέτρων, από την αρχή μέχρι το τέλος του, τον έχουν καθιερώσει ως «τον ομορφότερο δρόμο του κόσμου» στο μυαλό πολλών, ενώ ο Winston Churchill τον έχει σχολιάσει ως «το 8ο θαύμα του κόσμου». Ο δρόμος έχει μάλιστα και κινηματογραφική παρουσία, αφού φάνηκε και στην ταινία του James Bond, «Quantum of Solace».

Φυσικά ένας δρόμος τέτοιας ομορφιάς και τέτοιας τοποθεσίας, κρύβει μυστικά… αγριάδας και απαιτεί πολλή προσοχή από όσους τον διασχίζουν: Το οδόστρωμα είναι πολύ στενό, ενώ νερό από τους βράχους σε όλη την διαδρομή στάζει συχνά στον δρόμο, προσθέτοντας και τον κίνδυνο της ολισθηρότητας.

Διαβάστε τα πάντα για τον δρόμο, και στην επίσημη ιστοσελίδα του: https://www.stradadellaforra.com/ 

Αρθρογράφος: nospam@bikeit.gr (Απόστολος Μυστίλογλου)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese