Βραβείο Red Dot για το Honda Forza 750!

O Toni Bou σε επίδειξη trial με μια Honda Africa Twin CRF1100L! (Video)
31 Μαρτίου 2021
Suzuki Burgman 400 2021: Euro 5 και traction control (Video)
31 Μαρτίου 2021

Ο διεθνής διαγωνισμός “Red Dot Awards” είναι ένας από τους πλέον γνωστούς θεσμούς στον κόσμο, που έχει να κάνει κυρίως με τον σχεδιασμό και την κατασκευαστική καινοτομία προϊόντων από όλες τις κατηγορίες της αγοράς. Κατά καιρούς, το βραβείο έχει απονεμηθεί σε πολλούς κατασκευαστές μοτοσυκλετών, μεταξύ των οποίων και η Honda (πέρσι είχε βραβευθεί το CBR1000RR-R), η οποία πρόσθεσε αρκετές ακόμη διακρίσεις φέτος από το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Η απονομή των βραβείων καθορίζεται από μία επιτροπή 50 ειδημόνων, οι οποίοι δοκιμάζουν, αξιολογούν και αναλύουν κάθε συμμετοχή (που θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι κοστίζει αρκετά χρήματα για όσους θέλουν να αξιολογηθεί κάποιος σχεδιασμός τους), προκειμένου να εντοπίσουν τα ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία και τις καινοτομίες, που θεωρούνται τα βασικά συστατικά για να διακριθεί ένα προϊόν. Τα κριτήρια, όπως είναι φυσικό, προσαρμόζονται και επαναπροσδιορίζονται κάθε χρονιά, για να συμπλεύσουν με τις τεχνολογικές, κοινωνικές, οικολογικές, αλλά και οικονομικές εξελίξεις που αλλάζουν τα δεδομένα στον πλανήτη μας.

Φέτος λοιπόν η Honda απέσπασε βραβεία για δύο αυτοκίνητα (Jazz Ε:HEV και Jazz Crosstar Ε:HEV), αλλά και για το Forza 750 στην κατηγορία “Σχεδιασμός Προϊόντων”. Το Mega Scooter της Honda που παρουσιάστηκε πέρσι το φθινόπωρο και αποτελεί ουσιαστικά την εξέλιξη του Integra, συνδυάζει την μοτοσυκλετιστική φιλοσοφία με τα σκούτερ και την λειτουργικότητα στην καθημερινή μετακίνηση με τις τουριστικές δυνατότητες, προσφέροντας πλέον αυτό που έλειπε από τον προκάτοχό του: τους χώρους.

Η τεχνολογική του προίκα, όπως ο διπλός συμπλέκτης DCT, τα LED φώτα και το σύστημα διασύνδεσης HSVC, έπαιξε σαφώς ρόλο στην αξιολόγησή του και αποτελεί την δεύτερη μοτοσυκλέτα της Honda –μετά το Fireblade- που κερδίζει την συγκεκριμένη διάκριση.

Αρθρογράφος: lmavr

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese