Γαλλία – Άκυρη η απόφαση για υποχρεωτικό ΚΤΕΟ μοτοσυκλετών από το 2023

Ο Cervantes κερδίζει το Baja Aragon Trail με Triumph
28 Ιουλίου 2022
Ξεπούλησαν οι Ducati Panigale V4 του WDW
28 Ιουλίου 2022

Γαλλία – Άκυρη η απόφαση για υποχρεωτικό ΚΤΕΟ μοτοσυκλετών από το 2023

Μετά από έντονες αντιδράσεις και πιέσεις των τοπικών Ομοσπονδιών Μοτοσυκλέτας
Η πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης για να περνούν υποχρεωτικά ΚΤΕΟ οι μοτοσυκλέτες από 1ης Ιανουαρίου 2023 τελικά έμεινε στα χαρτιά, μετά από τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών ενώσεων μοτοσυκλετιστών.
 
Η απόφαση για υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ στις μοτοσυκλέτες στη Γαλλία είχε ανακοινωθεί τον Αύγουστο του 2021, με την έναρξη του μέτρου να έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιανουαρίου 2023.
 
Όμως μετά από μεγάλες αντιδράσεις και σκληρό αγώνα των ενώσεων FFMC (French Federation of Angry Bikers ήτοι Γαλλική Ομοσπονδία των Θυμωμένων Μοοτσυκλετιστών) και FFM (French Motorcycling Federation, δηλαδή Γαλλική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία), ένας νέος νόμος ακυρώνει την απόφαση.
 
Θυμίζουμε πως η οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 2014 παρέχει στα κράτη μέλη της τη δυνατότητα να μην κάνουν τα ΚΤΕΟ υποχρεωτικά για τις μοτοσυκλέτες, αν υιοθετήσουν διαφορετικά μέτρα για την ασφάλεια τους.
 
Η γαλλική κυβέρνηση έστειλε έξι εναλλακτικά μέτρα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάποιες από τις οποίες ισχύουν ήδη από το 2022.
 
Τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:
 
  • Επιδότηση έως 6.000 ευρώ για την αντικατάσταση της παλαιότερης μοτοσυκλέτας του αναβάτη με ένα ηλεκτρικό δίκυκλο, ή μιας νεότερης θερμικής μοτοσυκλέτας που ρυπαίνει λιγότερο.
  • Εγκατάσταση ραντάρ ηχομέτρησης και πρόστιμα για μη εγκεκριμένες / πειραγμένες εξατμίσεις.
  • Καλύτερη επικοινωνία πάνω στην ασφάλεια των δικύκλων, ειδικά στον τεχνικό εξοπλισμό των αναβατών.
  • Συμπερίληψη των δικύκλων και τρικύκλων στα κρατικά σχέδια για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
  • Ενσωμάτωση του θέματος της ασφάλειας των αναβατών δικύκλου στις εξετάσεις οδήγησης των οδηγών αυτοκινήτων, και οδηγίες συντήρησης, οικολογικής οδήγησης και θορύβου στις εξετάσεις οδήγησης δικύκλου Α1 και Α2 κατηγοριών.
  • Ενίσχυση της προστασίας των χρηστών, χάρη στην υποχρεωτική χρήση τεχνολογιών ανίχνευσης οχημάτων στα τυφλά σημεία από τα βαρέα οχήματα.
Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese