Γαλλία: 3 στους 4 μοτοσυκλετιστές δεν θα αγόραζαν ηλεκτρικό

ΕΛ.ΑΣ. – Συλλήψεις και κλήσεις για κόντρες στη Λεωφόρο Σχιστού (Κερατσίνι) και στον Λυκαβηττό
9 Μαΐου 2022
Οι Espargaro και Vinales στη γιορτή της Aprilia
9 Μαΐου 2022

09.05.2022

Μια έρευνα έδειξε πως το 68% των Γάλλων συνεχίζει να θέλει να αποκτήσει δίκυκλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, παρά την αύξηση στις τιμές των καυσίμων

Τα ηλεκτρικά δίκυκλα συνεχώς αυξάνονται όμως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν, ώστε να πεισθεί ο κόσμος να τα προτιμήσει έναντι των «παραδοσιακών» μοτοσυκλετών και scooter.

Η έρευνα της γαλλικής ιστοσελίδας motoservices.com, η οποία έγινε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που έφερε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, έδειξε πως οι Γάλλοι δεν θα εγκαταλείψουν τα βενζινοκίνητα για τα ηλεκτρικά.

Στην ερώτηση πως αν η εκτίναξη των τιμών θα μπορούσε να σημάνει στροφή προς τα ηλεκτρικά δίκυκλα, οι Γάλλοι σε ποσοστό 68% απάντησαν πως θα προτιμούσαν να αποκτήσουν και να χρησιμοποιούν ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ωστόσο δεν έχουν όλοι την ίδια άποψη. Το 10% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεδομένων των συνθηκών σκέφτονται να στραφούν στα ηλεκτρικά. Στον αντίποδα ένα 20% θα «άντεχε» να βάζει βενζίνη ακόμη και αν η τιμή του λίτρου αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Η πλειοψηφία αυτών απάντησαν πως θα συνέχιζαν να πληρώνουν την βενζίνη ακόμη και αν τιμή της κυμανθεί από 3 έως 5 ευρώ, ενώ λιγότεροι έβαλαν όριο τα 2,50 ευρώ το λίτρο.

Ας μην ξεχνάμε όμως πως στην Γαλλία ο βασικός μισθός και το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι κατά πολύ υψηλότερα από ότι στην χώρα μας. Πρέπει να τονίσουμε όμως και την «ανθεκτικότητα» που δείχνει ο κλάδος δικύκλου, εν αντιθέσει με αυτόν του αυτοκινήτου. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών τετράτροχων αυξάνονται συνεχώς και αναμένεται σύντομα να ξεπεράσουν αυτές των πετρελαιοκίνητων.

Αρθρογράφος:
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese