Για αυτό είναι 32 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Trial – O Toni Boo κάνει ό,τι θέλει με μια Honda Africa Twin

Νίκη του Jose Cornejo, άνοδος του Toby Price στην 12η Ειδική του Rally Dakar
13 Ιανουαρίου 2023
Έρχεται παπί από την Benelli; Μεγάλη έκπληξη!
14 Ιανουαρίου 2023

Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

Οι αγώνες Trial απαιτούν απίστευτο έλεγχο της μοτοσυκλέτας από τον αναβάτη (όλα τα σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά το TrIal φτάνει σε ένα άλλο επίπεδο). Οι μοτοσυκλέτες είναι υπερβολικά ελαφριές, δεν έχουν σέλα και οι αναρτήσεις τους έχουν πολύ κοντή διαδρομή. Η απόλυτη ισορροπία και ο χειρουργικός έλεγχος του γκαζιού που απαιτείται κάνουν το Trial ένα τρομερό μέσο προπόνησης για αναβάτες Enduro και Motocross. Όμως το Trial, πέρα από αυτό, είναι και ένα άθλημα από μόνο του, και μάλιστα πολύ εντυπωσιακό.

Οι αγώνες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, Indoor με τεχνιτά εμπόδια σε κάποιο στάδιο και Outdoor με φυσικά εμπόδια σε εξωτερικό χώρο. Η βασική φιλοσοφία όμως παραμένει ίδια. Ο κάθε αναβάτης πρέπει να περάσει ή μάλλον να σκαρφαλώσει και να ξεπεράσει κάποια εμπόδια όσο το δυνατόν ταχύτερα, χωρίς τα πόδια του να ακουμπήσουν το έδαφος. Μια πρόκληση για όλους τους αναβάτες και δεν υπάρχει κάποιος καλύτερος στον πλανήτη Γη από τον Toni Boo.

O Ισπανός γεννήθηκε το 1986 και έδειξε από νωρίς την “κλίση” του (pun intended), καθώς κέρδισε τον πρώτο του αγώνα Trial σε ηλικία 12 ετών. Το 2007 πέρασε στο Παγκόσμιο επίπεδο και αγωνίστηκε τόσο στο Indoor όσο και στο Outdoor με την Modessa, κατακτώντας και τους 2 τίτλους. Και…πρακτικά δεν σταμάτησε ποτέ, έχοντας έκτοτε κερδίσει 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Indoor και 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Outdoor, δηλαδή όλους του διαθέσιμους τίτλους από το 2007 μέχρι και το 2022.

Είναι ήδη ένα απίστευτο θέαμα να βλέπεις τον Boo να ξεπερνά τα εμπόδια με την πανάλαφρη Modessa του, αλλά είναι πραγματιική απόλαυση να τον βλέπεις να κάνει ό,τι θέλει με μια πολύ βαρύτερη και όχι σχεδιασμένη για αυτό μοτοσυκλέτα, μια Honda Africa Twin CRF1100L. Μέσα σε αυτό το βίντεο ο Boo αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι ικανότητές του είναι στα όρια του μεταφυσικού και μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν οι νόμοι της φυσικής, όπως οι νόμοι των κρατών, ξαναγράφτηκαν όσο κοιμόμασταν, ή αν δεν προσέχαμε αρκετά στο σχολείο. 

 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese