Ελληνική απόβαση στο Mugello

Δεν τα κατάφεραν οι 2 Έλληνες στο Red Bull MotoGP Rookies Cup
11 Σεπτεμβρίου 2022
Motocross Αρχαία Ολυμπία 2022: Δυνατός 4ος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος – Φωτογραφίες νικητών – Αναλυτικά αποτελέσματα
11 Σεπτεμβρίου 2022

Tου Δημήτρη Διατσίδη

Στην καλύτερη πίστα του κόσμου για οδήγηση μοτοσυκλέτας – σύμφωνα και με τον Φάμπιο Κουαρταράρο τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021 – έγινε Ελληνική “απόβαση” το τριήμερο που διανύουμε, καθώς 25 οδηγοί βρέθηκαν εκεί στη διεθνή εκδήλωση Track Day της Promo Racing, με την οποία συνεργάστηκε η Ελληνική Extreme Track Days του δημοσιογράφου Σωτήρη Ζαφειρόπουλου. 

Όμορφες μοτοσικλέτες από τις Ελληνικές πίστες στο Mugello!

Στα γκαράζ 15 και 16 της πίστας που ανήκει στην Ferrari, οι 25 οδηγοί παρέταξαν τις όμορφες μοτοσυκλέτες τους, που ήταν όλες προετοιμασμένες προσεκτικά για την απαιτητική χρήση οδήγησης σε πίστα και μαζί τους βρέθηκαν και 6 μηχανικοί που φρόντιζαν για την εύρυθμη λειτουργία τους. 

Συνολικά συμμετείχαν πάνω από 300 οδηγοί από πολλές διαφορετικές χώρες, οι περισσότεροι Ιταλοί και στην Ελληνική ομάδα εντάχθηκαν 7 οδηγοί από το Ισραήλ και 4 από την Βουλγαρία. 

Η κάθε η μέρα του Track Day κλείνει με τη διοργάνωση ενός άτυπου Αγώνα, με τους οδηγούς χωρισμένους ανάλογα με τις οδηγικές τους ικανότητες και ανάλογα με τον κυβισμό της μοτοσυκλέτας τους. Και στις 5 κατηγορίες υπήρχαν εκπρόσωποι της ομάδας και μάλιστα πρωταγωνίστησαν στο συναγωνισμό. 

Αριστερά ο Σωτήρης Ζαφειρόπουλος και δεξιά ο ταχύτατος Shai Lev

Το πιο σημαντικό ήταν ότι δεν υπήρξε καμία πτώση και όλα κύλησαν πολύ καλά με τον Οργανωτή από Ελληνικής πλευράς, τον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο να είναι ευχαριστημένος αλλά και συγκινημένος! “Το 2010 ήρθαμε με μια μικρή ομάδα Ελλήνων οδηγών για πρώτη φορά εδώ και κατασκηνώσαμε με το φορτηγάκι μας στο χώρο πίσω από το κεντρικό κτίριο της πίστας. Τότε βλέποντας τα εκπληκτικά γκαράζ είπα: μακάρι να μπορέσουμε και μεις στο μέλλον να είμαστε μέσα σε ένα από αυτά. Τώρα 12 χρόνια αργότερα έχουμε 2 και οι οργανωτές υπολογίζουν και σέβονται την Ελληνική συμμετοχή. Κάτι καταφέραμε τελικά”, μας είπε, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα λόγια του Νίκου Μουράτη που βρέθηκε πρώτη φορά σε αυτήν την πίστα: “απίστευτη εμπειρία το να οδηγείς εδώ, να ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου και να προσπαθείς να βελτιώνεσαι κάθε φορά, σε τόσο ωραίο και ασφαλές περιβάλλον για μοτοσυκλέτα”.

Ο Σπύρος Παπαγεωργίου ανάμεσα στους οδηγούς του Καναράκη (52), Μουράτι (69) και Χατζίνα (109)

Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η ωραία πρωτοβουλία και αρκετοί περισσότεροι Έλληνες στο μέλλον να απολαύσουν την οδήγηση σε μια πίστα όπως αυτή. 

Το γκαράζ 15 της Ελληνικής ομάδας

Οι 25 της Ελληνικής ομάδας είναι οι:

AΛΕΦΡΑΓΚΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΨΑΊΛΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΓΟΥΡΟΣ

NIKOΣ

MAΛΙΤΖΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

KAΛΑΜΑΡΑΣ

ANTΩΝΗΣ

KANAΡΑΚΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ

TΣΕΓΚΕΛΗΣ

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

MOΥΡΑΤΗΣ

NIKOΣ

ΣΑΡΔΕΛΗΣ

NIKOΣ

ΔΙΑΤΣΙΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΑΤΖΙΝΑΣ

NIKOΣ

ANTΩΝΙΟΥ

KYΡΙΑΚΟΣ

IVANOV

DELIANKO

GRINFELD

JONATHAN

SHITZER

YUVAL

LEV

SHAI

ASHKENAZI

OFER

KURIEL

RONEN

MASHIAH

NAVON

EVGY

ROI

HRISTOV

HRISTIAN

MARINKOV

KRUM

DYANOV

ANDREI

TINTEROV

SABI

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ

Ζαφειρόπουλος, Αντωνίου, Καλαμάρας, Σαρδέλλης, Τσεγκελής, Αλεφραγκής, Μαλιτζής

Η Ισραηλινή πτέρυγα της ομάδας με το μηχανικό Βασίλη Μιχόπουλο 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese