Ετοιμάζεται το KTM RC 890!

FABBRI: Ζελατίνες για Piaggio Medley 125, Medley 150
9 Φεβρουαρίου 2021
Suzuki μοντέλα 2021
9 Φεβρουαρίου 2021

Μπορεί η ΚΤΜ να μην ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του κοινού που περίμενε μια έκδοση δρόμου του MotoGP RC16 –αν και στην συνέντευξη του που φιλοξενούμε στο τεύχος του ΜΟΤΟ που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ο CEO της ΚΤΜ Stefan Pierer δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά και την εξαιρετική πορεία της εταιρείας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα- αλλά φαίνεται ότι κάτι άλλο υπάρχει στα σκαριά.

Η ΚΤΜ είναι η μοναδική εταιρεία που δεν διαθέτει στην γκάμα της αυτή τη στιγμή μια σπορ μοτοσυκλέτα που να θυμίζει έστω κάτι από το αγωνιστικό της πρωτότυπο και οι συζητήσεις για κάτι τέτοιο είχαν ενταθεί, μετά και την παρουσίαση του 890 Duke. Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν ένα 890 Duke, “ντυμένο” με ένα ολόσωμο φαίρινγκ. Μέχρι τώρα, τα μοναδικά supersport που διαθέτουν οι αυστριακοί, είναι τα RC 125 και RC 390, αλλά το φαίρινγκ που βλέπουμε στις φωτό απέχει πολύ από τα δύο αυτά junior supersport της ΚΤΜ, με σαφώς πιο σύγχρονη αισθητική στο σχεδιασμό του. Ενδεχομένως πρόκειται για μια πολύ πρώιμη προσέγγιση, με την μορφή ενός πρωτοτύπου για track days, αλλά δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις των αυστριακών. Να σημειώσουμε επίσης ότι η αυστριακή Kramer, κατασκευάζει μια αγωνιστική έκδοση του 890R, που την ονομάζει GP2 890R, η οποία μάλιστα εφοδιάζεται αποκλειστικά με τα φίλτρα της ελληνικής DNA Filters και είναι πολύ κοντά σε αυτό που δείχνουν οι φωτογραφίες.

Προφανώς, αυτό θα είναι κάτι που θα απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως μία race replica, όπως για παράδειγμα το RC213V S της Honda, αλλά από την άλλη, θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την δυναμική που έχει αποκτήσει το εργοστάσιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών, για να προσεγγίσει ένα πολύ πιο ευρύ κοινό με μια σαφώς πιο προσιτή πρόταση από τις exclusive race replicas των ανταγωνιστών της.

Αρθρογράφος: lmavr

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese