Ηλεκτρική roadster μοτοσικλέτα από τη Hyundai

Επίσημα πλέον έρχεται το Honda Transalp
27 Αυγούστου 2022
Το παρόν και το παρελθόν του θρυλικού Honda CBR1000RR
28 Αυγούστου 2022

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Hyundai έχει μπει πολύ δυναμικά στη νέα γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας την κορυφαίαH Hyundai μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα παρουσιάσει τα Ioniq 5, Ioniq 6 και Ioniq 7. και βραβευμένη σειρά Ioniq. Τα συγκεκριμένα μοντέλα διαθέτουν υψηλού επιπέδου τεχνολογία με κορυφαία επίπεδα αυτονομίας και επιδόσεων, ενώ παράλληλα ξεχωρίζουν και σχεδιαστικά με το φουτουριστικό τους design.

Εκείνο που λείπει από την γκάμα της Hyundai είναι μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα, κάτι που φαντάστηκε και σχεδίασε ένα νεαρός Κορεάτης σχεδιαστής, ο Ji Woong Cha. Η φουτουριστική μοτοσικλέτα του Cha ονομάζεται Ioniq Q και διαθέτει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες λύσεις. Το κεντρικό κομμάτι που παίζει το ρόλο του πλαισίου και της μπαταρίας, δημιουργεί ένα μεγάλο Q με το ψαλίδι να συμπληρώνει το γράμμα καθώς έχει τοποθετηθεί ψηλά και «μέσα» στο ημικύκλιο.

Η σέλα είναι σπορ σχεδιασμού και τα ελαστικά της Pirelli είναι μεγάλων διαστάσεων. Στο εμπρός μέρος, το φωτιστικό σώμα LED είναι οριζόντια τοποθετημένο, ενώ πίσω έχει σχήμα «U». Το τιμόνι είναι φαρδύ και ίσιο, το ίδιο και τα μαρσπιέ. Όπως είναι λογικό, δεν υπάρχουν τεχνικές λεπτομέρειες για τη μοτοσικλέτα της Hyundai. Το μοναδικό που μπορεί να διακρίνει κανείς είναι ότι ο ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος στον πίσω τροχό και τα όργανα πληροφοριών βρίσκονται στο πάνω μέρος του «ρεζερβουάρ».

Η Hyundai έχει ξεκινήσει να πειραματίζεται σε ιπτάμενα οχήματα και πολλές εναλλακτικές μορφές μετακίνησης. Μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα δεν είναι κάτι που μπορεί να αποκλειστεί από τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, αν και δεν είναι μέσα στα άμεσα πλάνα του κορεάτικου κολοσσού.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese