Η ΚΤΜ αγοράζει το 25,1% της MV Agusta

MotoGP Valencia Red Flag: Έξαλλος ο Bezzecchi καθώς καιγόταν η GP21 – Πολλές πτώσεις στην FP3
5 Νοεμβρίου 2022
MotoGP Valencia -Τα “3Μη”: Martin, Marquez, Miller μπροστά στην τελευταία εκκίνηση του πρωταθλήματος
5 Νοεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Η Pierer Mobility, η αυστριακή εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια των KTM, GasGas και Husqvarna αγόρασε λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο της MV Agusta μέσω αύξησης κεφαλαίου.

Η συνεργασία θα δει την KTM να παρέχει στην ιταλική εταιρεία υποστήριξη της αλυσίδας εφοδιασμού και να αναλαμβάνει το κομμάτι των πωλήσεων. Η Pierer, θέλει επίσης να αναλάβει μέρος της διανομής της MV Agusta, αξιοποιώντας την παγκόσμια παρουσία της ως προμηθευτής μοτοσυκλετών.

 

Τα οφέλη των καταναλωτών από αυτή τη συμφωνία μεταξύ της KTM και της MV Agusta πιθανότατα θα γίνουν αισθητά από την άποψη του συνεπούς ποιοτικού ελέγχου, καθώς η αγοραστική δύναμη της Pierer σημαίνει αυξημένη πρόσβαση σε καλύτερες πρώτες ύλες και εξαρτήματα – με μικρότερες δαπάνες.

Πολύ πιθανή είναι επίσης μια βελτιωμένη πρόσβαση στο δίκτυο αντιπροσώπων και, επομένως, καλύτερη εξυπηρέτηση/υποστήριξη ανταλλακτικών για τους κατόχους MV Agusta. Θα μπορούσε επίσης να ακολουθήσει μεγαλύτερη σταθερότητα τιμών, καθώς η επιχείρηση θα έχει αυξημένη ανθεκτικότητα στις διακυμάνσεις της αγοράς και είναι λιγότερο πιθανό να χρειαστεί να μετακυλίσει το αυξημένο κόστος στους πελάτες.

 

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να εμφανιστούν περισσότερα νέα μοντέλα MV Agusta λόγω της αυξημένης χρηματοδότησης και αγοραστικής δύναμης – η διαδικασία της δημιουργίας ενός νέου μοντέλου θα γίνει λιγότερο δαπανηρή.

Η μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη θα πρέπει να σημαίνει μεγαλύτερη κερδοφορία και αυτό μπορεί να επιτρέψει στην MV Agusta να επιτύχει βελτιωμένη σταθερότητα χωρίς να χρειάζεται να υπαναχωρήσει σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που εστιάζει στο οικονομικό σκέλος και στο κομμάτι των χρεών. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει περισσότερα χρήματα για έρευνα και ανάπτυξη – κάτι που οδηγεί σε ταχύτερη παράδοση νέων μοντέλων και ευρύτερη γκάμα προϊόντων (όπως όταν η Audi αγόρασε τη Ducati) – για τα πάντα, από μοτοσυκλέτες μέχρι επίσημα αξεσουάρ.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese