Η BMW ετοιμάζει R1300GS, R1400GS και M1300GS για το 2023

Cagiva C70 Race: Με τη φαντασία του Oberdan Bezzi
30 Μαρτίου 2022
Όταν το Cyberpunk συναντάει το Yamaha MT-09
30 Μαρτίου 2022
Τρία νέα GS επιβεβαιώθηκαν εμμέσως, πλην όμως επισημότατα από τη BMW.

Πέρυσι το Καλοκαίρι κυκλοφόρησε ένα σετάκι φωτογραφιών από το υπό δοκιμή επόμενο BMW R-GS, για το οποίο οι συνοδευόμενες πληροφορίες μιλούσαν για μικρή αύξηση κυβισμού στα 1300 cc και πολλές αλλαγές σε πλαίσιο, ψαλίδι και εμφάνιση.

Με το περίεργο ρύγχος που πλέον φιλοξενεί και τον προβολέα να μαγνητίζει το βλέμμα (όχι απαραιτήτως χάρη στη γοητεία του, οφείλω να ομολογήσω), τα υφασμάτινα καλύμματα στις κεφαλές των κυλίνδρων του boxer μάλλον υπονοούν κάποια σημαντική αλλαγή εκεί που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί πριν τη στιγμή που θα αποφασίσει το Δ.Σ. της BMW Motorrad.

BMW R 1300 GS 5

Έκτοτε δεν ξανακούσαμε κάτι σημαντικό για το νέο GS, μέχρι που η BMW έκανε μια αλλαγή στην ιστοσελίδα της που δεν πέρασε απαρατήρητη.

Στην ενότητα Υπηρεσίες λοιπόν, ακολουθούμε την υποενότητα Αίτημα για Service η οποία μας οδηγεί σε μια φόρμα με μενού dropdown με όλα τα μοντέλα της BMW για να επιλέξουμε το δικό μας. Σε αυτή ακριβώς τη λίστα είναι που προκύπτει η είδηση.

BMW R 1300 GS 6

Μεταξύ πολλών γνωστών μοτοσυκλετών της γερμανικής εταιρείας, σύγχρονων και παλιότερων, βρίσκουμε τα εξής: R1300GS, R1400GS και M1300GS.

Πρακτικά λοιπόν έχουμε τα εξής. Πρώτον, επιβεβαιώνεται πως το επόμενο GS θα λέγεται 1300, άρα λογικά θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα από το τρέχον 1250.

Δεύτερον, δεν υπάρχει R1300GS Adventure, υπάρχει όμως R1400GS, το οποίο κατά το γερμανικό περιοδικό Motorrad εκτιμάται πως θα είναι το ανάλογο Adventure μοντέλο του 2023, προφανώς με ακόμη περισσότερα κυβικά εκατοστά.

Τέλος, η εμφάνιση ενός Μ1300GS μάλλον δε θα πρέπει να εκπλήσσει κανέναν, καθώς είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο να ακολουθηθεί το παράδειγμα των S1000RR / M1000RR και τι καλύτερο από το best seller του εργοστασίου; Προφανώς μιλάμε για μια περιποιημένη έκδοση με τη βάση του R1300GS εμπλουτισμένη με δωράκια από τη λίστα αξεσουάρ Μ.

Φανταζόμαστε πως για να βρίσκονται πλέον αυτά στη λίστα μοντέλων της BMW πιθανότατα η παρουσίασή τους δεν θα αργήσει πολύ, καθώς δε θα είχε και πολύ νόημα να μας προϊδεάσουν από τώρα για μοντέλα 2024 και βάλε.

Πηγή φωτογραφιών: Motorrad

Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (Σπύρος Τσαντήλας)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese