Η Brembo…πρασινίζει με νέα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τακάκια

Νέα ηλεκτρική Enduro από την Rieju, η E-MR
9 Δεκεμβρίου 2022
Ψάχνοντας την καλύτερη custom BMW
10 Δεκεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Η Brembo εδωσε την υπόσχεσή πριν από ένα χρόνο να παράγει τακάκια φρένων υψηλής απόδοσης που να είναι λιγότερο επιβλαβή για τον πλανήτη από τα συμβατικά.

Η προσέγγιση στη νέα σειρά Greenance είναι διπλή: μείωση της χρήσης μη ανανεώσιμων στοιχείων στην κατασκευή τους και, δεύτερον, η κατασκευή τους με πιο πράσινες μεθόδους παραγωγής.

“Προσθέτουμε μια μείωση της φθοράς, επομένως αυτή είναι μια πράσινη πτυχή καθώς μειώνουμε την κατανάλωση”, ανέφερε ο Sebastinio Rio, Chief Operating Officer της Brembo. “Εν τω μεταξύ έχουμε αφαιρέσει ορισμένα εξαρτήματα όπως ο χαλκός και το νικέλιο για να διατηρήσουμε αυτά τα συστατικά ως πράσινα. Στην παραγωγική διαδικασία, μειώσαμε περίπου το 60% την κατανάλωση ενέργειας. Είναι ένας συνδυασμός ενός πράσινου προϊόντος και μιας πράσινης διαδικασίας”.

Επιπλέον, η ομάδα της Brembo βελτίωσε την απόδοση των τακακίων κατά 10% και αφαίρεσε τη χρήση αμιάντου και του στοιχείου αντιμόνιο – ένα εύθραυστο στερεό ή σκόνη που μπορεί να είναι επιβλαβές για τα μάτια, το δέρμα, τους πνεύμονες, την καρδιά και το στομάχι .


Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα τακάκια Greenance είχαν εξαιρετική απόδοση με την ισχυριζόμενη βελτίωση στην ισχύ, που οφείλεται στο γεγονός ότι παρουσιάζουν καλύτερη αντοχή στη θερμότητα, καθώς είναι σχεδιασμένα να διατηρούν την ίδια απόδοση με την άνοδο της θερμοκρασίας, εξαλείφοντας την σταδιακή αποδυνάμωση.

Η έλλειψη της σταδιακής αποδυνάμωσης αυξάνει την αίσθηση και τη συνολική εμπιστοσύνη του αναβάτη, ακόμη και στο τέλος μιας ημέρας στην πίστα, καθώς η ικανότητα των φρένων να δαγκώνουν τον δίσκο παραμένει σταθερή.

Τα τακάκια Greeance συμμορφώνονται επίσης με τα πιο πρόσφατα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και διαθέτουν κάτι που ονομάζεται σύστημα συγκράτησης NUCAP, την τεχνολογία που συνδέει το υλικό τριβής στην πλάκα στήριξης. Επίσης, βελτιώνει την αντίσταση στη θερμότητα. Τα τακάκια θα έχουν χρωματική κωδικοποίηση και, για πρώτη φορά, θα έχουν ανάγλυφο το λογότυπο της Brembo.

 

 

Η δεύτερη φάση της πράσινης ατζέντας έχει εισέλθει στις διαδικασίες παραγωγής που δεν χρησιμοποιούν πλέον μεθάνιο, το οποίο, όπως ισχυρίζεται η Brembo, θα εξοικονομήσει το ισοδύναμο 176 τόνων CO2 ετησίως.

Η Brembo επιδιώκει να ενισχύσει τα πράσινα διαπιστευτήριά της στο εγγύς μέλλον με ακόμη περισσότερες αλλαγές στη διαδικασία παραγωγής, όπως εξηγεί o Rio: “Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε και να προσπαθούμε να κάνουμε τα προϊόντα μας πιο πράσινα κάθε φορά. Τώρα κοιτάμε την ανακυκλωσιμότητα, το αλουμίνιο ανακυκλώνεται. Εργαζόμαστε σε ένα διαφορετικό περιβάλλον με μείωση των απορριμμάτων, την αξιοποίηση του νερού στο εργοστάσιό μας και την κατανάλωση ενέργειας”.

“Ψάχνουμε για εναλλακτική ενέργεια. Να χρησιμοποιήσουμε κάποιον προμηθευτή που είναι βιώσιμος ενεργειακά ή ακόμα και στις εγκαταστάσεις μας χρησιμοποιώντας ηλιακούς συλλέκτες. Άρα είναι διαφορετικά είδη ενέργειας και μείωση ενέργειας που χρησιμοποιείται (ο στόχος)”.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese