Η Eysing συνεργάζεται με την Pininfarina για αυτό το μοναδικό ηλεκτρικό μοτοποδήλατο

KTM 1290 Super Adventure S 2023 – Φρέσκοι χρωματισμοί και βελτιωμένη πλοήγηση
13 Δεκεμβρίου 2022
Χριστουγεννιάτικο διήμερο Flat Track στην Αθήνα
14 Δεκεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Τα ηλεκτρικά σκούτερ και οι μοτοσυκλέτες κυκλοφορούν πλέον όλα τα σχήματα και μεγέθη. Αν προηγουμένως αυτά τα ηλεκτροκίνητα δίτροχα δεν θεωρούνταν τίποτα περισσότερο από άψυχες συσκευές που προορίζονταν να σας μεταφέρουν από το Α στο Β, αυτό δεν ισχύει πλέον. Στο ένα άκρο του φάσματος, έχουμε μηχανές απόδοσης όπως αυτές της Energica και της Zero και στο άλλο άκρο του φάσματος είναι γεμάτο με κομψές μηχανές lifestyle.

Η νέα Eysing PF40, μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα χαμηλής ταχύτητας που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον θρυλικό ιταλικό οίκο σχεδιασμού Pininfarina, εμπίπτει ξεκάθαρα στην τελευταίο\α κατηγορία. Πρώτα απ ‘όλα, τεχνικά κατηγοριοποιείται ως μοτοποδήλατο, αν και δεν έχει φυσικά πεντάλ και ενώ τα στοιχεία απόδοσής τoυ δεν είναι εντυπωσιακά, το στυλ του σίγουρα είναι. Τροφοδοτείται από έναν κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο με ισχύ 1,5 κιλοβάτ και διατίθεται σε δύο εκδόσεις με τελικές ταχύτητες περιορισμένες στα 25 χλμ./ώρα και στα 45 χλμ./ώρα.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Eysing PF40 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη θρυλική ιταλική εταιρεία σχεδιασμού Pininfarina. Είναι ξεκάθαρο να δούμε πού υπάρχουν αυτές οι επιρροές, με τα εξαιρετικά κομψά, ρετρό σχέδια να βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής. Στο μπροστινό μέρος του μοτοποδηλάτου, υπάρχει ένας στρογγυλό προβολέας με ένα κομψό κάλυμμα. Οι μετρητές είναι αναλογικοί, μια ευθεία αναφορά στις μοτοσυκλέτες του παρελθόντος. 

Μένοντας στο μπροστινό μέρος του μοτοποδηλάτου, έχουμε ένα oldschool πιρούνι, ενώ πίσω απουσιάζει οπιαδήποτε ανάρτηση! Επιπλέον, το PF40 διαθέτει ακόμη και ένα ψεύτικο ντεπόζιτο καυσίμου που λειτουργεί ως εύχρηστος αποθηκευτικός χώρος για τα καθημερινά σας απαραίτητα αντικείμενα.

 


Βεβαίως είναι αυτονόητο ότι ένα τόσο ιδιαίτερο μοτοποδήλατο, ειδικά εφόσον εμπλέκεται και η PIninfarina, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως “προσιτή οικονομικά επιλογή”. Αυτό, σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες επιδόσεις, κάνει το PF40 περισσότερο ένα έργο τέχνης στυλιστικά, παρά μια πρακτική επιλογή μετακίνησης, καθώς η τιμή του έχει ανακοινωθεί στα 13,780 ευρώ, προ φόρων. 
 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese