Η Suzuki θα εγκαταλείψει τα MotoGP στο τέλος της σεζόν 2022!

Μοναδικό event στη Γαλλία αποκλειστικά για κατόχους Yamaha R1M
2 Μαΐου 2022
Ξεκίνησαν οι παραδόσεις των πρώτων μοτοσικλετών Aston Martin
3 Μαΐου 2022

Η Suzuki θα εγκαταλείψει τα MotoGP στο τέλος της σεζόν 2022!

Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις

Μία ιστορία που αποκάλυψε πρώτος αργά το απόγευμα ο δημοσιογράφος Oriol Puigdemont πέρασε κι από το δικό μας στάδιο επιβεβαίωσης και πλέον είναι ξεκάθαρο πως η Suzuki θα αποσυρθεί από τα MotoGP σε μία απόφαση που δεν ήταν αναμενόμενη, κυρίως γιατί εκτός από τον πρόσφατο τίτλο το 2020, έχει αναβάτες που παραμένουν στην πρώτη γραμμή κι ακόμη περισσότερο γιατί φέτος κατάφερε να είναι ανταγωνιστική και από πλευράς ιπποδύναμης.

Η απόφαση αυτή βασίζεται καθαρά σε οικονομικά κριτήρια που είναι ακριβώς το τελευταίο πράγμα που θέλει να ακούσει οποιοσδήποτε μοτοσυκλετιστής που αγοράζει μοτοσυκλέτες όχι με βάση τις οικονομικές δυνατότητες ή τις πραγματικές ανάγκες, αλλά υποκινούμενος από το πάθος της οδήγησης.

Η Suzuki, ο πρώτος από τους Ιάπωνες κατασκευαστές που πριν από χρόνια έριξε βαρύτητα στην Ασιατική αγορά, αντί για την Ευρωπαϊκή, ένα θέμα συζήτησης που πολύ συχνά έχουμε αναπτύξει στο ΜΟΤΟ, δεν φαίνεται να πήρε εύκολα αυτή την απόφαση, ούτε και με ελαφριά καρδιά. Τα κίνητρα φαίνεται να είναι οικονομικά, αλλά όχι με στόχο το κέρδος, παρά σε κατεύθυνση πιο κατανοητή προς όλους μας, προς περιορισμό της ζημιάς που υφίστανται.

Θα συνεχίσουμε να αναμένουμε επίσημες ανακοινώσεις για αυτό το θέμα, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχει ένα συμβόλαιο με την Dorna που λήγει το 2026 και δεν κόβεται έτσι εύκολα, ιδιαίτερα όταν θα πρέπει να σταλεί και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από την πλευρά της Dorna, όπως πιθανότητα θα θέλουν να κάνουν.

Η περίοδος αλλαγής συμβολαίων των αναβατών θα γίνει ακόμη πιο έντονη τώρα με δύο ονόματα όπως του Mir που το πιο πιθανό είναι να πάει στην Honda και του Rins που θα ταίριαζε στην Yamaha.

Παραμένει μία ταραχώδης εποχή και για τους αγώνες, χωρίς να βελτιώνεται, όπως όλοι μας θα θέλαμε…

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese