Η Triumph μπαίνει στο Motocross! Επιβεβαίωση MOTO για το χρονοδιάγραμμα

H Yamaha μέλος της Κοινοπραξίας Swappable Batteries Motorcycle Consortium
23 Σεπτεμβρίου 2022
MotoGP Ιαπωνία: Pole Position Marc Marquez με απίστευτες στιγμές στην κατάταξη!
24 Σεπτεμβρίου 2022

Η Triumph μπαίνει στο Motocross! Επιβεβαίωση MOTO για το χρονοδιάγραμμα

Παρουσίασε στις ΗΠΑ την Triumph Racing

Η Triumph μόλις ανακοίνωσε στις ΗΠΑ την σύσταση της Triumph Racing και την είσοδό της στο Motocross από την σεζόν 2024. Αρχικά θα αγωνιστεί στην MX2 με δική της μοτοσυκλέτα 250 κυβικών κι έπειτα το 2025 θα μπει και στην μεγάλη κατηγορία με επίσης δική της μοτοσυκλέτα, 450 κυβικών.

Οι Άγγλοι είχαν αποκαλύψει τα σχέδιά τους να αναπτύξουν γκάμα χωματερών μοτοσυκλετών τον περασμένο Ιούλιο, κάνοντας λόγο για συμμετοχή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross. Έκτοτε δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά σχετικά με το τι ετοιμάζουν.

Ωστόσο το ΜΟΤΟ είχε μία δυνατή αποκλειστικότητα πριν από δέκα μήνες περίπου, όταν αποκαλύψαμε πως το πλάνο της Triumph έχει ορίζοντα την τριετία και πως πριν αυτή ολοκληρωθεί, θα έχουν ξεκινήσει την αγωνιστική τους δραστηριότητα!

Πράγματι, η σημερινή ανακοίνωσή τους συμπίπτει με το άρθρο του ΜΟΤΟ!

Εξίσου σημαντική είναι όμως η ανακοίνωση για την δημιουργία της Triumph Racing, το HRC της Triumph δηλαδή, που θα συμπεριλάβει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Triumph, από την προμήθεια κινητήρων στην Moto2, από τα supersport, μέχρι και το Motocross που θα ξεκινήσει την ενεργό δράση από το 2024.

Μπορεί το 2024 να φαίνεται μακριά, αλλά το χρονοδιάγραμμα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο καθώς μιλάμε για ανάπτυξη ολοκαίνουριων κινητήρων και μάλιστα σε ένα αγωνιστικό επίπεδο με το οποίο η Triumph δεν έχει ασχοληθεί στην σύγχρονη ιστορία της και το παρελθόν της στο Motocross χάνεται σε βάθος μεγαλύτερο των δύο γενεών, άρα είναι πρακτικά μηδενικό.

Θυμηθείετε το άρθρο του MOTO που τώρα επιβεβαιώνεται:
Triumph αποκλειστικό II: Πότε θα κάνει επίθεση στα παγκόσμια πρωταθλήματα MX & Enduro – Για πρώτη φορά το χρονοδιάγραμμα!

 

Η Triumph Racing δεν έδειξε μοτοσυκλέτα σε αυτό το στάδιο και έπραξαν πολύ καλά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν αποκαλύψει στον ανταγωνισμό το τι ετοιμάζουν και πόσο μακριά βρίσκονται από την πλάνο υλοποίησής τους.

 

Ο κινητήρας όπως είπαμε θα είναι ολοκαίνουριος, δικής τους σχεδίασης και κατασκευής από λευκό χαρτί να και οι πληροφορίες που έρχονται είναι πως έχουν μελετήσει πολύ καλά την Husqvarna και έχουν εφαρμόσει πολλές από τις λύσεις του, όπως επίσης έχουν εμπνευστεί και για το πλαίσιο.

Σε κάθε περίπτωση η είσοδος ενός νέου κατασκευαστή στην κατηγορία είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν το Motocross και το Enduro για να κάνουν περισσότερα βήματα εμπρός!

Για το Motocross η Triumph Racing που δεν έχει και δική της αγωνιστική εμπειρία, έχει επιλέξει να συνεργαστεί με τον Thierry Chizat-Suzzoni, έναν από τους πιο έμπειρους και επιτυχημένους ιδιοκτήτες ομάδων. Ο Thierry θα ενσωματώσει στην Triumph Racing την δική του ομάδα, στελεχώνοντας το χωματερό τμήμα. Αυτό σημαίνει πως ο Thierry φέρνει μαζί του τον έμπειρο διευθυντή ομάδας Vincent Bereni, τους μηχανικούς και τα στελέχη που θα αναλάβουν τον εξαιρετικά φιλόδοξο στόχο της Triumph Racing να βρίσκεται στο βάθρο μέχρι το τέλος του 2025!

Να θυμίσουμε πως μέχρι πέρσι ο Bereni είχε την εργοστασιακή υποστήριξη της Kawasaki και έφτασε μόλις πέντε βαθμούς από την κατάκτηση του τίτλου που πήγε τελικά στην Red Bull KTM και τον Jeffrey Herlings.

Από πλευράς ομάδας η Triumph δεν θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή και δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που η ανακοίνωση γίνεται σε ώρα ΗΠΑ. Εκεί χτυπά η καρδιά του Motocross και η κατάκτηση της αγοράς της Αμερικής θα σημαίνει εκτόξευση των πωλήσεων παγκοσμίως, όπως φυσικά και μία μπόλικη συσσωρευμένη εμπειρία, ιδιαίτερα πολύτιμη προς την σταδιακή ανάπτυξη της χωματερής γκάμας, όπως είναι ο απώτερος στόχος.

Η συνεργασία μεταξύ της Triumph και του Thierry θα είναι μακροπρόθεσμη και αντανακλά τον κοινό στόχο που υπάρχει για την κορυφή, ενώ αποτελεί και δέσμευση για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή της Triumph Racing στους αγώνες. Ως μέρος του χαρτοφυλακίου δεσμεύσεων της Triumph Racing, η ομάδα των Thierry και Vincent θα επικεντρωθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM – σε MX2 και MXGP, μαζί με την ανάπτυξη τεχνολογίας και ταλέντου για την οικοδόμηση της μελλοντικής δύναμης της Triumph στους διεθνείς αγώνες motocross.

Το ρεκόρ αγώνων του Thierry και του Vincent μιλάει από μόνο του – με περισσότερες από 80 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MXGP και την φήμη για άριστη τεχνική προετοιμασία των ομάδων. Θα συνεργάζονται απευθείας με το εσωτερικό τμήμα μηχανικού σχεδιασμού της Triumph, το οποίο έχει επιφορτιστεί με την εξέλιξη της ολοκαίνουργιας γκάμας μοτοσυκλετών MX και Enduro, ενώ στα πρώτα βήματα δοκιμών συμβουλευτικό ρόλο είχαν οι Ricky Carmichael και Ivan Cervantes!

Η έδρα της Triumph Racing θα παραμείνει στο Hinckley, στο ιστορικό εργοστάσιο του Ηνωμένου Βασιλείου, εκεί όπου βρίσκεται η έρευνα, ο σχεδιασμός, η μηχανολογική ανάπτυξη και η κατασκευή πρωτοτύπων της μάρκας. Η η ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross θα έχει έδρα στην αγωνιστική εγκατάσταση του Thierry κοντά στο Αϊντχόβεν στην Ολλανδία, όπου θα στεγαστούν το προσωπικό της αγωνιστικής ομάδας, οι λειτουργίες και η αγωνιστική εξέλιξη. Οι ομάδες μηχανικών στο εργοστάσιο της Triumph και η ομάδα αγώνων συνεργάζονται στενά για τη συνεχή βελτίωση των επιδόσεων του πλαισίου και του κινητήρα μέσω ενός εντατικού προγράμματος δοκιμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ηπειρωτική Ευρώπη, προχωρώντας προς τον πρώτο αγώνα MX2 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motocross FIM 2024.

 

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της ελληνικής αντιπροσωπείας, σε συνέχεια της επίσημης παρουσίασης που μόλις έλαβε μέρος, οι δοκιμές των νέων Triumph Motocross και Enduro βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και πληροφορίες για τις προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά απόδοσης και τα εξαρτήματα κάθε μοντέλου θα δημοσιευτούν σε εύθετο χρόνο, μαζί με περισσότερα νέα για την είσοδο της Triumph Racing σε περαιτέρω Πρωταθλήματα και κορυφαίες κατηγορίες.

 

Ο Nick Bloor – CEO, Triumph δήλωσε:

«Η νέα μας συνεργασία με τον Thierry καταδεικνύει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Triumph να αγωνίζεται στα υψηλότερα επίπεδα αγώνων. Μοιραζόμαστε το πάθος μας για απόδοση παγκόσμιας κλάσης και η εμπειρία που φέρνουν ο Thierry και η ομάδα του θα αποδειχθεί ανεκτίμητη στα φιλόδοξα σχέδιά μας να αφήσουμε το στίγμα μας σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Η είσοδός μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross FIM με μια εργοστασιακά υποστηριζόμενη ομάδα της Triumph Racing σηματοδοτεί μια στιγμή ορόσημο στην αρχή της νέας μας καμπάνιας αγώνων εκτός δρόμου στο κορυφαίο επίπεδο».

 

Ο Thierry Chizat-Suzzoni – Ιδιοκτήτης Αγωνιστικής Ομάδας Triumph (MX2 και MXGP) δήλωσε:

«Η Triumph έχει αναλάβει μια σημαντική δέσμευση να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα MX και να πάρει μέρος σε αγώνες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross της FIM. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα μου θα είναι η επίσημη Αγωνιστική Ομάδα της Triumph σε MX2 και MXGP. Ο Nick Bloor και το Διοικητικό Συμβούλιο της Triumph έχουν κάνει πολύ ξεκάθαρες τις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες τους και βλέπω τεράστιο πάθος από όλους στο Εργοστάσιο. Είμαι ευχαριστημένος με την πρόοδο στη μοτοσυκλέτα, φαίνεται υπέροχη, έχει ταχύτητα στην πίστα και ο Vincent και το προσωπικό μου εργάζονται με τους μηχανικούς στο Hinckley για να το φτιάξουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο για είσοδο στο Πρωτάθλημα MX2 το 2024. Το MXGP συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο, είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα και ανυπομονώ να πάω σε αγώνες με την Triumph».

 

Ο David Luongo – CEO, Infront Moto Racing δήλωσε:

«Είναι σπουδαία νέα! Ίσως ένα από τα σημαντικότερα των τελευταίων ετών. Η Infront Moto Racing θα υποδεχθεί έναν νέο κατασκευαστή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX2 και MXGP. Μιλάμε για μια από τις πιο εμβληματικές μάρκες μοτοσυκλετών στον κόσμο. Η Triumph θα ενταχθεί στο πρωτάθλημά μας από το 2024 με πλήρες πρόγραμμα στις κατηγορίες MX2 και MXGP. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ανακοίνωση και είναι ένα φανταστικό σημάδι για το ενδιαφέρον και τη σημασία του MXGP στη διεθνή σκηνή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα τελευταία 20 χρόνια, το MXGP αναπτύσσεται και έχει καθιερωθεί παγκοσμίως. Με μέσο όρο 19 αγώνες ετησίως, παρέχει την καλύτερη πλατφόρμα στους κατασκευαστές για να αναπτύξουν τις μοτοσυκλέτες, τα εξαρτήματά τους και να τα προβάλλουν παγκοσμίως. Από την Ασία έως τη Νότια Αμερική, περνώντας από την Ευρώπη, το MXGP καλύπτει όλες τις διαφορετικές αγορές και αγγίζει τους περισσότερους από τους οπαδούς στον κόσμο. Με μεγάλη υπερηφάνεια και ενθουσιασμό καλωσορίζουμε την Triumph στο MXGP και της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες τα επόμενα χρόνια και έναν μεγάλο ανταγωνισμό με τις άλλες Εργοστασιακές Ομάδες που είναι ήδη παρούσες!».

 

Ο Jeremy Appleton – Global Racing Manager, Triumph δήλωσε:

«Το λανσάρισμα της Triumph Racing είναι ένα κομβικό βήμα στο ταξίδι μας για να φέρουμε την Triumph στην κορυφή των αγώνων, μπαίνοντας σε ένα ευρύτερο φάσμα αγωνιστικής δράσης. Με βάση την επιτυχία της Triumph ως αποκλειστικού προμηθευτή κινητήρων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 και τη συμμετοχή μας στους αγώνες Supersport, η μετάβαση σε MX2 και MXGP ανοίγει την πόρτα σε ένα στρατηγικά σημαντικό νέο κεφάλαιο στους αγώνες εκτός δρόμου και σε κορυφαίο επίπεδο. Γνωρίζουμε καλά τις απαιτήσεις του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και αυτός είναι ο λόγος για τη σύναψη της συνεργασίας με τον Thierry. Μαζί με τον Vincent, η προσέγγισή τους στους αγώνες και στην ανάπτυξη των επιδόσεων είναι εντυπωσιακή και ανυπομονούμε να εξελίξουμε τις νέες μας μοτοσυκλέτες μαζί και να προσθέσουμε σκαλοπάτια, στην επιτυχία που έχουν ήδη πετύχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross».

 

Ο Ricky Carmichael – Πρέσβης Εκτός Δρόμου, Triumph δήλωσε:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με τα σημερινά νέα. Το περιμέναμε εδώ και καιρό. Από την αρχή αυτού του έργου με την Triumph, έχω μείνει έκπληκτος με το πόσο σκληρά εργάζονται όλοι. Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ολόκληρη η ομάδα Ε&Α και μηχανικής που συμμετείχαν στην ανάπτυξη των μοτοσυκλετών έχουν κάνει μια απολύτως απίστευτη δουλειά. Από τα πρώτα στάδια των πρωτοτύπων με εξέπληξε πραγματικά το πόσο καλή ήταν η απόδοση, και καθώς βρίσκομαι στο Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμάζοντας την νεότερη εξέλιξή του, μπορώ να σας πω ότι έχει τις δυνατότητες να κερδίσει στο υψηλότερο επίπεδο και εγώ προσωπικά πιστεύω ότι στους αναβάτες, από επαγγελματίες έως ερασιτέχνες, θα τους αρέσουν πολύ όλη η γκάμα των εκτός δρόμου μοντέλων, που έχουμε αναπτύξει!»

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese