"Θα αποτύχεις πολλές φορές, αλλά πρέπει να συνεχίσεις", η κατασκευή μιας κάστομ υπερμοτοσυκλέτας

Keeway SR125 – Νέο μικρό ρετρό για την ινδική αγορά
17 Οκτωβρίου 2022
Ημερίδα «Κινητικότητα-Καινοτομία-Ανάπτυξη για ένα Βιώσιμο Μέλλον»: Με έντονο ενδιαφέρον και υποσχέσεις για το μέλλον
17 Οκτωβρίου 2022

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Σας έχει τύχει ποτέ να έχετε ένα πρότζεκτ στα χέρια σας που δεν πήγε ακριβώς όπως το σχεδιάσατε; 

Σε αυτό το βίντεο, ο YouTuber SuperFastMatt μας μεταφέρει σε μια λεπτομερή ανάλυση του τρόπου με τον οποίο προσπάθησε να κατασκευάσει μια κάστομ μοτοσυκλέτα για να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας τέσσερις φορές — και πώς (και γιατί) απέτυχε. Η ανάλυσή του είναι ακαταμάχητη, ξεκαρδιστική και μπορεί εύκολα κανείς να ταυτιστεί  – ακόμα κι αν δεν έχει προσπαθήσει ποτέ προσωπικά να φτιάξει μια δική του μοτοσυκλέτα.

Γιατί; Πιθανώς επειδή, στον πυρήνα τους, τα περισσότερα πρότζεκτ —είτε είναι μοτοσυκλέτες είτε ο,τιδήποτε άλλο — μοιράζονται ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά. Όλα τους απαιτούν κάποιο μείγμα χρόνου, χρημάτων, χώρου (τα 3 χ) και κινήτρων για να ολοκληρωθούν —από τις επιμέρους υποεργασίες μέχρι την πλήρη ολοκλήρωση του έργου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν διαθέτουν σε απεριόριστο βαθμό οποιοδήποτε (ή όλα) από αυτά τα πράγματα – αλλά αν έχεις κίνητρο, μπορείς συνήθως να βρεις δημιουργικούς τρόπους να “παίξεις” με τα τρία χ προς όφελός σου. Τα προβλήματα συνήθως αρχίζουν να εμφανίζονται όταν το κίνητρο εξαντλείται. Ένα πισωγύρισμα μπορεί να φαίνεται μικρό σε έναν εξωτερικό παρατηρητή, αλλά μπορεί να οδηγήσει τον εμπλεκόμενο να αφήσει κάτι στην άκρη για εβδομάδες, μήνες – ή και χρόνια μέχρι να είναι έτοιμος να το αντιμετωπίσει ξανά.

Αυτό το βίντεο είναι ιδιαίτερα υπέροχο γιατί λειτουργεί σε πολλά επίπεδα. Από τη μία πλευρά, λαμβάνουμε μια σύντομη σύνοψη του τι ήταν ξεκάθαρα χρόνια προσπαθειών του Matt για να φτάσει στην κατασκευή αυτής της μοτοσυκλέτας . Από την άλλη, βλέπουμε από κοντά τις εσωτερικές λειτουργίες ενός περίεργου, μηχανικά σκεπτόμενου ατόμου στην αντιμετώπιση της αποτυχίας – κάτι που θα μπορούσε, τελικά, να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε και τις δικές μας αποτυχίες.

Το γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να πέφτουμε κάτω, να σηκωνόμαστε ξανά και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας όταν επιχειρούμε νέα πράγματα. Πολύ λίγοι άνθρωποι είναι αυτομάτως καλοί σχεδόν σε οτιδήποτε. Οι περισσότεροι από εμάς πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να προσπαθούμε, να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε και να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. 

 

 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese