Θρυλική Καναδική εταιρεία ετοιμάζει σειρά ηλεκτρικών μοτοσικλετών

CFMOTO 800MT – Πάτησε Ελλάδα!
28 Μαρτίου 2022
Ποια μοντέλα της Ducati μπορείς να οδηγήσεις με δίπλωμα A2;
28 Μαρτίου 2022

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Θα γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω και θα μεταφερθούμε στο 2019 όταν ο όμιλος Bombardier (BRP, Can-Am)Από το 2006 η BRP μεταμόρφωσε την καναδική εταιρεία σε Can-Am Off Road. ανακοίνωσε την εξαγορά της Alta, μια μικρή εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσικλετών. Η BRP από εκείνη τη στιγμή μέχρι και έναν χρόνο πριν – τον Μάρτιο του 2021 – δεν είχε κάνει καμία ανακοίνωση για το τι σχεδιάζει να κάνει με την Alta. Πέρυσι λοιπόν έκανε την πρώτη παρουσίαση των πλάνων της ότι μέχρι το 2026 σε όλη την γκάμα των Can-Am θα υπάρχουν ηλεκτρικά μοντέλα που ήταν και το πρώτο βήμα προς τον εξηλεκτρισμό.

Γυρνάμε το χρόνο γρήγορα στο παρόν και η Can-Am ανακοίνωσε επίσημα πλέον ότι μέχρι το 2024 θα φέρει στην παραγωγή τρεις νέες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες χωρίς να έχουμε πολλές διαθέσιμες πληροφορίες για την ώρα. Στο βίντεο που δημιούργησε η εταιρείας εμφανίζονται τρεις διαφορετικές μοτοσικλέτες, η μία στην κατηγορία των naked, η μία στην κατηγορία των enduro και μία στην κατηγορία των roadster.

Μοναδικά στοιχεία που διακρίναμε στο βίντεο είναι η τεράστια οθόνη πληροφοριών και το μονόμπρατσο ψαλίδι.

Επιστροφή στους 2 τροχούς για την Can-Am

Ο CEO της BRP, Jose Boisjoli, «Η βιομηχανία της μοτοσικλέτας αλλάζει προς την ηλεκτροκίνηση και βρήκαμεΤη δεκαετία του 1970 η Can-Am κυριάρχησε στο Αμερικανικό Πρωτάθλημα Motocross και Trail την ευκαιρία να ανακτήσουμε την μοτοσικλετιστική μας κληρονομιά και να μπούμε πάλι σε αυτήν την αγορά. Αυτή η νέα κατηγορία είναι πολύ σημαντική για εμάς και είμαστε ενθουσιασμένοι ότι η Can-Am θα έχει τις πρώτες ηλεκτρικές μοτοσικλέτες του ομίλου BRP. Πολλοί από εμάς έχουμε ακόμα αναμνήσεις από τα χωμάτινα μοντέλα μας και τώρα ανυπομονούμε να χτίσουμε την πλούσια ιστορία της Can-Am με μια εντυπωσιακή νέα γενιά ηλεκτρικών μοτοσικλετών».

Η Can-Am τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει τη φήμη της γύρω κυρίως από τα τρίκυκλα μοντέλα και τα UTV τετράτροχα. Παλαιότερα στην γκάμα της υπήρχαν motocross και enduro μοτοσικλέτες, ωστόσο με το πέρασμα των χρόνων τα δίκυκλα έγιναν τρίκυκλα και η εταιρεία δεν ασχολήθηκε ξανά με τις μοτοσικλέτες. Πλέον έχει μια τεράστια ευκαιρία να βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο των δύο τροχών.

Το βίντεο της παρουσίασης της Can-Am.

 

Can-Am της δεκαετίας του 1970.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese