Ιδιοκατασκευή Kymco Agility σε «Κόψε-Ράψε Monopod» [VIDEO]

MotoGP Doha – FP1: Έλαμψε η Aprilia και ο Epsargaro!
2 Απριλίου 2021
Macna Adept – Αδιάβροχο μοτοσυκλετιστικό μπουφάν
2 Απριλίου 2021

Στην Β.Ευρώπη τα κλειστά οχήματα με δύο τροχούς είναι μία πραγματικότητα που μετρά δεκαετίες πολλές και τα πιο αξιόλογα από αυτά έχουν πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά, κοστίζουν όμως και πολύ. Ο «Meanwhile in the Garage» δεν είναι δεινός μοτοσυκλετιστής αλλά είναι εξαιρετικός τεχνίτης με 15 χρόνια καριέρας σε CNC και άλλες κατασκευές και με σπουδές πάνω στην τέχνη του.

Όταν μικρός έβλεπε τους αναβάτες μοτοσυκλετών να οδηγούν μέσα στο κρύο και την βροχή, άρχισε να σκέφτεται μία τέτοια λύση και πολύ μετά, ήρθη η ώρα να την πραγματοποιήσει.

Ο «Meanwhile in the Garage», όπως και κάθε άλλος σαν κι αυτόν, έχουν ένα φοβερά κοφτερό μυαλό και ένα ζευγάρι χέρια που μπορούν να ακολουθήσουν. Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές προσπερνούν το στάδιο του σχεδιασμού γιατί δεν τους είναι και ιδιαίτερα απαραίτητο. Οι μοτοσυκλέτες βέβαια δεν είναι απλά δύο τροχοί, η γεωμετρία και το κέντρο βάρους παίζουν τεράστιο ρόλο και σε κάθε περίπτωση η ισορροπία παύει να είναι κάτι απλό, και γίνεται ένα πολυδιάστατο θέμα όταν αρχίζει κανείς να στρίβει.

Ωστόσο το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε πρακτικά με τεράστια επιτυχία και το περίεργο όχημα είναι και λειτουργικό είναι και όμορφο. Για λόγους ασφαλείας χρειάζεται και η άλλη πλευρά να έχει πόρτα γιατί αν πέσει, όπως και έγινε, ή αν τον τρακάρουν μπορεί να εγκλωβιστεί μέσα εκεί. Υπάρχει δρόμος ακόμη μέχρι να μπορεί να κινηθεί ανάμεσα στα αυτοκίνητα και σε κάθε συνθήκη, με ασφάλεια. Μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει κανένα πολύπλοκο γυροσκόπιο να κρατά το όχημα όρθιο, παρά μόνο οι φυσικοί νόμοι όταν αρχίσει να κινείται και λίγα πράγματα μπορεί να κάνει με το σώμα, κλειδωμένος στην νέα του θέση, αν δεν κατέβουν οι βοηθητικοί τροχοί μόλις ελαττωθεί η ταχύτητα, ενώ το τιμόνι σε στιλ κάθετων κλιπόν δεν δημιουργεί μοχλό για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις σε έντονο chattering. Υπάρχουν πολλές βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν, αλλά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα από έναν εξαιρετικό τεχνίτη με πολύ φοβερή δουλειά:

 

Αρθρογράφος: thanos

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese