Κοντά στην παραγωγή το ΚΤΜ 1290 Super Duke RR

Η επετειακή εμφάνιση της Yamaha στα MotoGP
10 Μαρτίου 2021
Το νέο Honda SH350i του 2021 έφτασε στη Moto Petsas
10 Μαρτίου 2021

Την τελευταία φορά που είχαμε γράψει για το επερχόμενο KTM Super Duke RR ήταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς, όταν είχε διαρρεύσει η έγκριση τύπου με αρκετές πληροφορίες γύρω από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Τώρα, κυκλοφόρησαν νέες κατασκοπευτικές φωτογραφίες από το RideApart.com, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της νέας έκδοσης του Super Duke.

Όπως είχαμε δει από τότε στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, οι Αυστριακοί έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στην μείωση του βάρους. Ως εκ τούτου, έγινε εκτενής χρήση ελαφρών υλικών, όπως το ανθρακόνημα, το τιτάνιο και το μαγνήσιο, προκειμένου να μειωθεί το βάρος του Super Duke RR κατά εννέα κιλά! Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας, αναμένεται να ανακοινωθεί κοντά στα 180 κιλά.

Στις φωτογραφίες φαίνεται καθαρά η χρήση του carbon, όπως στο υποπλαίσιο, στο μπροστινό φτερό, στο ζελατινάκι πάνω από την μάσκα και στους αεραγωγούς των φρένων. Επίσης από ανθρακόνημα θα είναι φτιαγμένο το προστατευτικό της αλυσίδας, το οποίο όμως δεν φαίνεται στις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Αυτό όμως που φαίνεται είναι πως δεν υπάρχει σελάκι για τον συνεπιβάτη, όπως αρμόζει εξάλλου σε ένα… RR που σέβεται τον εαυτό του.

Η εξάτμιση θα είναι από τιτάνιο και, τουλάχιστον οπτικά, προδιαθέτει και για έναν ανάλογα εντυπωσιακό ήχο. Πέρα από αυτό όμως, συμβάλλει και στην συνολική μείωση του βάρους, δίνοντας ακόμη ένα ατού για τη μάχη με τα χρονόμετρα σε ένα track day, όπου και προορίζεται το Super Duke RR.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, όπως είχαμε γράψει και πριν από μερικούς μήνες δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή σε σχέση με τον κινητήρα του Super Duke R. Κρατάμε ωστόσο μια επιφύλαξη για την τελική μορφή της μοτοσυκλέτας, που θα είναι και η επίσημη. To Super Duke RR θα είναι μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση, σε μόλις 500 κομμάτια. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάποια εκτίμηση για το κόστος, αλλά με όλα αυτά τα εξωτικά υλικά και το exclusivity της περιορισμένης παραγωγής, σίγουρα θα μιλάμε για κάποια αρκετά υψηλή τιμή. Η επίσημη παρουσίαση της μοτοσυκλέτας αναμένεται κοντά στα τέλη του μήνα, οπότε μείνετε συντονισμένοι εδώ!

Αρθρογράφος: lmavr

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese