ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Mε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2022

Γνωρίστε τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης μέσα από την Γκοργκόλης Α.Ε.
2 Αυγούστου 2022
Γενική Γραμματεία Αθλητισμού: Χρηματοδότηση ερασιτεχνικού αθλητισμού 2022
2 Αυγούστου 2022

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Mε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α’ εξάμηνο του 2022

Αύξηση τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων
Με ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα μεγέθη έκλεισε το α εξάμηνο του 2022 για την Μοτοδυναμική, με μεγάλη αύξηση πωλήσεων κατά 32,4%, με το σύνολο των πωλήσεων να ανέρχεται στα 57,8 εκ. ευρώ.
 
Δυνατές επιδόσεις όμως σημειώθηκαν και στα κέρδη προ φόρων, τόκων & αποσβέσεων (Ebitda), τα οποία ανήλθαν σε 7,9 εκ. ευρώ -σχεδόν τριπλάσια από αυτά του 2021-, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 3,2 εκ., όταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο είχαν παρουσιάσει ζημία.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ:
 
“Οι πωλήσεις δικύκλων & προϊόντων θάλασσας (Yamaha) διατήρησαν την θετική τους πορεία, χωρίς να έχουν ομαλοποιηθεί ακόμα τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, παρουσιάζοντας αύξηση 18% στα 34 εκ. ευρώ. Αντίστοιχη εικόνα και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων (Porsche) παρουσιάζοντας αύξηση 27,7% στα 13,1 εκ. ευρώ, σε μια αγορά που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο το α’ εξάμηνο του 2022.
Θεαματική η ανάκαμψη στην δραστηριότητα ενοικίασης αυτοκινήτων (Sixt) με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11,3 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 144,9% σε σχέση με πέρυσι.
 
Οι θετικές λειτουργικές χρηματοροές χρηματοδότησαν εν μέρει την αύξηση του στόλου της Sixt, με το υπόλοιπο να προέρχεται από δανεισμό. Έτσι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου αυξήθηκε κατά 7 εκ. ευρώ στα 17,3 εκ. ευρώ.”
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, κος. Σωτήρης Χατζίκος, δήλωσε: «Έχοντας από την μία προσαρμοστεί στις συνεχιζόμενα απρόβλεπτες συνθήκες παραδόσεων των Yamaha και Porsche, αλλά απολαμβάνοντας από την άλλη μια ισχυρή τουριστική σεζόν με την Sixt, διανύουμε μια ιδιαίτερα δυνατή χρονιά σε όλες μας τις δραστηριότητες.  Είμαστε αισιόδοξοι ότι η ανάπτυξη των μεγεθών μας θα συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς και για το υπόλοιπο του έτους.»”
Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese