Νέα διοργάνωση FIM MiniGP στα Grand Prix

Τι θα παρουσιάσει η Husqvarna στις 3 Φεβρουαρίου;
28 Ιανουαρίου 2021
Τζάκετ Nordcode Cafe Race καφέ
28 Ιανουαρίου 2021

H FIM και η Dorna ανακοίνωσαν μια νέα πλατφόρμα που προστίθεται στο “μονοπάτι προς τα MotoGP”: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα FIM MiniGP. Δημιουργώντας έναν κοινό παρονομαστή για όλους τους μικρούς αναβάτες των MiniGP από όλο τον κόσμο, η συγκεκριμένη κατηγορία στοχεύει στο να εξισώσει τους παράγοντες ώστε να καλλιεργηθούν οι ικανότητες και να αυξηθούν οι ευκαιρίες τους, στην πορεία που θα τους οδηγήσει στα MotoGP.

Το πρωτάθλημα θα συμπεριλαμβάνει μικρότερα πρωταθλήματα που θα διοργανώνονται από μία ή περισσότερες εθνικές ομοσπονδίες σε όλο τον κόσμο, οι οποίες θα υπογράψουν σύμβαση συνεργασίας με τη νέα πλατφόρμα. Όλοι αυτοί οι αγώνες θα διέπονται από τους ίδιους τεχνικούς και αθλητικούς κανονισμούς, προκειμένου να υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς. Τα MiniGP κύπελλα ή πρωταθλήματα που θα θελήσουν να συμπεριληφθούν στη νέα κατηγορία –κερδίζοντας έτσι τον χαρακτηρισμό Road to MotoGP™- μπορούν να έχουν είτε εθνικό χαρακτήρα, είτε να αφορούν ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές, ή ακόμη και σε επίπεδο ηπείρων.

Οι αγώνες θα πρέπει να διοργανώνονται σε πίστες καρτ που πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις που θα θέσει η FIM ή η Εθνική Ομοσπονδία της κάθε χώρας, οι οποίοι θα αποφασίσουν και το συνολικό μήκος πίστας. Οι αναβάτες πρέπει να είναι μεταξύ 10 με 14 ετών, και να οδηγούν τις ίδιες Ohvale GP-0 160 μοτοσυκλέτες. Ο επίσημος αποκλειστικό προμηθευτής ελαστικών για όλους τους αγώνες των FIM MiniGP World Series θα είναι η Pirelli, με στάνταρ αριθμό ελαστικών για κάθε αγώνα.

O ελάχιστος αριθμός διοργανώσεων είναι τέσσερις, με οκτώ αγώνες μίνιμουμ η κάθε διοργάνωση, ενώ ο ελάχιστος αριθμός μόνιμων αναβατών είναι 15. Ο πρώτος αγώνας πρέπει να έχει διεξαχθεί μέχρι τις 15 Ιουλίου 2021, ενώ ο τελευταίος δεν μπορεί να γίνει μετά τις 17 Οκτωβρίου. Στο τέλος της σεζόν, θα δοθούν σημαντικές ευκαιρίες στους κορυφαίους αναβάτες.

Ο πρωταθλητής σε κάθε εθνικό, τοπικό ή ηπειρωτικό MiniGP Cup, θα έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό, που θα διεξαχθεί την εβδομάδα μετά τον τελευταίο αγώνα των MotoGP. Ο νικητής του τελικού, ανάλογα με την ηλικία και την εθνικότητα, θα βεξασφαλίσει μία θέση σε ένα από τα προγράμματα του Road To MotoGP™ της επόμενης χρονιάς.

Από την άλλη, οι καλύτεροι αναβάτες κάθε MiniGP cup –ανάλογα και πάλι με την ηλικία και την εθνικότητά τους- είτε θα πηγαίνουν απευθείας στην προεπιλογή για το Idemitsu Asia Talent Cup ή αν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ένα εκ των Honda British Talent Cup, Northern Talent Cup και European Talent Cup.

Αρθρογράφος: lmavr

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.
Click to access the login or register cheese