Νέο εργοστάσιο GASGAS στην Βαρκελώνη!

Pole position με νέο ρεκόρ γύρου για τον Jorge Martin στην Αυστραλία
15 Οκτωβρίου 2022
BMW M 1000 R – Mια γυμνή Supersport Roadster στα 199 κιλά με 210 ίππους
15 Οκτωβρίου 2022

Νέο εργοστάσιο GASGAS στην Βαρκελώνη!

Ο Pierer κράτησε την υπόσχεσή του

Εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα εχθές, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου το νέο εργοστάσιο της GASGAS κοντά στην Βαρκελώνη όπου θα κατασκευάζονται οι trial μοτοσυκλέτες των Ισπανών.

Ήταν μία υπόσχεση της Pierer Mobility όταν απέκτησε την ισπανική μάρκα που είχε πτωχεύσει δύο φορές, πως θα επενδύσει στην ανάπτυξή της και πως όχι μόνο θα κρατήσει γραμμή παραγωγής στην Ισπανία, αλλά θα επενδύσει στον πλήρη εκσυγχρονισμό της.

Δίπλα στα κεντρικά γραφεία της KTM στην Ισπανία λοιπόν, δημιουργήθηκε η νέα γραμμή παραγωγής των trial της GASGAS στην Terrassa την περιοχή που είναι γενέτειρα της Ισπανικής μάρκας.

Τα εγκαίνια άνοιξε ο Πρόεδρος Generalitat de Catalunya Pere Aragonés, ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Pierer Mobility AG, Stefan Pierer, ο γενικός διευθυντής της GasGas César Rojo, ο πρόεδρος της KTM Ισπανίας Marc Coma,  president of KTM Spain, ο πρόεδρος του συνδέσμου κατασκευαστών της Ισπανίας Jordy Bordoy και άλλοι.

Στον λόγο του ο κος Pierer εξήγησε πως η επιλογή αυτή στηρίζεται σε μία σειρά από παράγοντες, πρωτίστως είναι σημαντικό να διατηρηθεί γραμμή παραγωγής στην αυτόνομη περιοχή της Καταλονίας όπου υπάρχει μεγάλη μοτοσυκλετιστική παράδοση και εξειδικευμένο προσωπικό. Τόνισε πως δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γραμμή συναρμολόγησης με καθαρά τυπικό χαρακτήρα αλλά θα εφαρμόσει την πολιτική «kilometer zero» καθώς πάνω από το 70% όλων των εξαρτημάτων θα προέρχονται από την Καταλονία!

Η επένδυση της Pierer Mobility AG έχει ξεπεράσει αυτή την στιγμή τα 6 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ η δημοτική αρχή έχει συνεισφέρει με 500.000 Ευρώ για την γη. Ανεξαρτήτως της ευρωστίας του Ομίλου η επένδυση αυτή είναι αρκετά μεγάλη αν υπολογίσει κανείς πως η αγορά των μοτοσυκλετών trial είναι περιορισμένη και η απόσβεση θα χρειαστεί αρκετό καιρό.

Αυτή την στιγμή στην γραμμή παραγωγής απασχολούνται 41 άτομα τα οποία και θα αυξηθούν άμεσα.

Αρθρογράφος: thanos
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese