Νέο SEAT MÓ 125 Performance

EICMA 2022: MBP C1002V
9 Νοεμβρίου 2022
EICMA 2022: ZEEHO Magnet Concept
9 Νοεμβρίου 2022

H SEAT MÓ παρουσίασε το νέο 125 Performance με ενισχυμένο κινητήρα, βελτιωμένη ανάρτηση, αναβαθμισμένα φρένα, σέλα (αναβάτη και συνεπιβάτη) και ανανεωμένα σχεδιαστικά στοιχεία.

Το νέο SEAT MÓ 125 Performance κατέκτησε δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness κατά τη διάρκεια των τελικών δοκιμών του για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε σε 24 ώρες.

Οι δοκιμές για την εξέλιξη του νέου ηλεκτρικού scooter έγιναν σε ακραίες συνθήκες – στα χιόνια της Baqueira και στην έρημο Tavernas (Almeria) – για να επιβεβαιωθεί η σχεδιαστική και τεχνική αρτιότητα του μοντέλου.

Το αποτέλεσμα είναι ένα eScooter που ανταποκρίνεται τόσο στο αστικό περιβάλλον όσο και σε ακραίες συνθήκες κρύου, ζέστης αλλά και στην πίστα, κατακτώντας δύο Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που διανύθηκε με ένα ηλεκτρικό scooter.

Το eScooter διαθέτει ένα προηγμένο ηλεκτρικό κινητήρα που παράγει ισχύ 7,5 kW (11,5 kW μέγιστης ισχύος) ενσωματωμένο στον πίσω τροχό. Τώρα η έκδοση Performance προσφέρει ένα εντελώς νέο στοιχείο στην εμπειρία. Η λειτουργία eBoost δίνει στο SEAT MÓ 125 Performance μία ώθηση για να το βοηθήσει να ξεπεράσει την κίνηση. Η τεχνολογία λειτουργεί με την παροχή αυξημένης τελικής ταχύτητας 105 km/h (σε σύγκριση με τα τυπικά 95km/h του SEAT MÓ 125) για 30 δευτερόλεπτα. Το σύστημα που παρέχει την ώθηση μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθεί ξανά μετά από δύο λεπτά. Βοηθά επίσης την επιτάχυνση, μειώνοντας το χρόνο για να φτάσει τα 50 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα (3,9 δευτερόλεπτα για τη στάνταρ έκδοση).

Η αύξηση της απόδοσης συνδυάζεται με την αυξημένη ικανότητα πέδησης με την ενσωμάτωση δίσκων GALFER, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο ανεξάρτητα από τις συνθήκες. 

Το  SEAT MÓ 125 Performance προσφέρει ακόμα πιο δυναμική και αβίαστη οδήγηση με ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης σχεδιασμένο ειδικά για αυτό. Το πίσω, πλήρως ρυθμιζόμενο αμορτισέρ παρέχεται από την ÖHLINS και επιτρέπει στους χρήστες να συντονίζουν πλήρως την ανάρτηση στο στυλ οδήγησης τους τόσο με ρύθμιση συμπίεσης και επαναφοράς του αμορτισέρ όσο και με ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου.
Η αγωνιστική τεχνολογία της πίσω ανάρτησης μεγιστοποιεί τον χειρισμό σε κάθε διαδρομή και λειτουργεί σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη μπροστινή διάταξη που αναπτύχθηκε μαζί με την Andreani – με ελκυστικό χρυσό φινίρισμα – για να βοηθήσει την πλήρως ηλεκτρική μοτοσυκλέτα να προσφέρει μία απίστευτα δυναμική και ευέλικτη εμπειρία ακόμη και στους πιο απαιτητικούς δρόμους. 

Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το ταξίδι, η άνεση είναι εγγυημένη με το υψηλής ποιότητας κάθισμα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία  με τη SHAD τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη. Το διπλό κάθισμα Alcantara σε μαύρο χρώμα προσφέρει αυξημένη άνεση, συμβάλλοντας στη μείωση του άγχους της οδήγησης σε δρόμους με κυκλοφοριακή συμφόρηση. Το βελτιωμένο κάθισμα είναι μία από τις αναβαθμίσεις που προσθέτουν στην ελκυστικότητα του SEAT MÓ 125 Performance. 

Μία γυαλιστερή μαύρη επιγραφή έχει τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά στο πίσω μέρος (σε σύγκριση με το αρχικό αυτοκόλλητο MÓ στο μπροστινό μέρος της στάνταρ έκδοσης), βελτιώνοντας το συνολικό φινίρισμα του eScooter. 

Το SEAT MÓ 125 Performance διατηρεί τη λειτουργικότητά του χάρη στην αποσπώμενη και εύκολη στη μεταφορά μπαταρία. Η μπαταρία των 5,6 kWh ζυγίζει λίγο περισσότερο από 40 κιλά και παρέχει αυτονομία έως και 137 χλμ με μία μόνο φόρτιση με βάση τον επίσημο κύκλο δοκιμών. Όταν λαμβάνονται υπόψη τα τυπικά επίπεδα χρήσης, οι ιδιώτες χρήστες χρειάζεται να φορτίζουν μία φορά την εβδομάδα και ακόμη και όταν η μπαταρία εξαντληθεί, η επαναφόρτιση είναι απλή.  Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί ενώ βρίσκεται πάνω στο eScooter αλλά μπορεί επίσης να αφαιρεθεί από το SEAT MÓ 125 και να συνδεθεί σε μία οικιακή πρίζα ρεύματος. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί πλήρως σε μόλις 6-8 ώρες από οικιακή παροχή.

Το δυναμικό δίχρωμο αμάξωμα χαρίζει στο SEAT MÓ 125 μία ζωηρή εμφάνιση η οποία ενισχύεται επιπλέον με την εισαγωγή δύο νέων χρωμάτων για την έκδοση Performance: Tarifa Blue και Barcelona Grey. Η ενισχυμένη παλέτα τονίζει τον σπορ και φρέσκο σχεδιασμό του eScooter.

Οι παραδόσεις του SEAT MÓ 125 Performance Pack πρόκειται να ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

 

 

 

 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese