Ο Jorge Viegas επανεξελέγη Πρόεδρος της FIM

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro: Σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της φετινής σεζόν στο Λoυτράκι
3 Δεκεμβρίου 2022
Η νέα, γυμνή Duel 125cc από την KL
4 Δεκεμβρίου 2022

του Δημήτρη Διατσίδη

 

Μετά από τέσσερα χρόνια θητείας ως Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας, της FIM ο Πορτογάλος κ. Jorge Viegas θα είναι Πρόεδρος και τα τέσσερα επόμενα χρόνια. Ξεκίνησε το 1992 ως Μέλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Προώθησης και Προβολής της FIM και ήταν Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας από το 1996 έως το 2014. Ήταν Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIM και Μέλος της Πορτογαλικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στο Ρίμινι στη διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, με παρόντες πάνω από 100 Προέδρους ή εκπροσώπους των Ομοσπονδιών κάθε χώρας, πήρε το 99% των ψήφων, με μόνη αρνητική ψήφο από την Ομοσπονδία του Ιράν.

Ο κ. Viegas δήλωσε: “Είμαι πολύ ευγνώμων για την υποστήριξη που πήρα και για τις Ομοσπονδίες που δεν ήταν εδώ και άξιζα την ψήφο τους. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν ένα υπέροχο ταξίδι που έγινε θετικό χάρη στη φοβερή ομάδα με την οποία δούλεψα. Δεν θα καταφέρω ποτέ να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για το κίνητρο, τη διαθεσιμότητα και τη φιλία τους, πραγματικά είναι η οικογένειά μου.”

“Πρέπει να ευχαριστήσω επίσης όλες τις Εθνικές Ομοσπονδίες για τα επιτεύγματά τους, που τα πετύχαμε μαζί, μέσα από κοινούς στόχους, συνδυασμένα με σκληρή δουλειά και μεγάλη συνεργασία. Είμαι ευλογημένος που δούλεψα με τον καθένα ξεχωριστά και η μεγαλύτερη ευχή μου είναι να συνεχίσουμε να ενδιαφερόμαστε για σας στο μέλλον.”

Γεννημένος στο Φάρο της Πορτογαλίας και με Μάστερ στα Οικονομικά η σχέση του κ. Viegas με τους δύο τροχούς ξεκίνησε όταν πρωτοέτρεξε Μοτοκρός το 1974, πριν ασχοληθεί με την Ταχύτητα και αγωνιστεί στα 250cc σε Grand Prix, αλλά και στις 24 Ώρες του Le Mans. Εργάστηκε κάποια χρόνια ως δημοσιογράφος και μετά έφτιαξε και έγινε Πρόεδρος της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας FNM/FMP το 1990, ενώ αργότερα έγινε Πρόεδρος της πίστας του Estoril.

Jorge Viegas και Δημήτρης Διατσίδης, λίγο μετά τις εκλογές της FIM

Αμέσως μετά τις εκλογές ο απεσταλμένος της zougla.gr είχε τη χαρά να είναι ο πρώτος δημοσιογράφος που συνάντησε τον Πρόεδρο και του ευχήθηκε για τη νέα του θητεία.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese