Παρουσίαση Suzuki V-Strom 1050 / 1050DE 2023 στο Λουτράκι

Hector Barbera – Αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη και πλαστογραφία
9 Φεβρουαρίου 2023
Έρχεται η εντυπωσιακή CF MOTO 450SR
9 Φεβρουαρίου 2023

Η Suzuki οργάνωσε την πανευρωπαϊκή παρουσίαση της ανανεωμένης οικογένειας V-Strom 1050 στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα είχε την τιμή να αναλάβει τη διοργάνωση της πανευρωπαϊκής παρουσίασης στον ειδικό Τύπο των νέων Suzuki V-Strom 1050 και 1050DE για το 2023 στο Λουτράκι, επιλέγοντας το Casino Hotel Loutraki ως έδρα της εκδήλωσης.

Η περιοχή αυτή προσέφερε αρκετά πλεονεκτήματα, όντας σχετικά κοντά στην Αθήνα ώστε να εξυπηρετηθούν οι ξένοι δημοσιογράφοι που θα έφταναν εδώ αεροπορικώς, αλλά και πολλές επιλογές διαδρομών που μπορούσαν να αναδείξουν τις αρετές των μοτοσυκλετών της Suzuki.

20230207 194147

Έτσι η βόλτα με τα V-Strom 1050 μας πήγε από τον – αγαπημένο των μοτοσυκλετιστών – δρόμο που κατηφορίζει προς Επίδαυρο, στροφή δεξιά στα Λουτρά Ωραίας Ελένης για να μπούμε προς την ενδοχώρα της Πελοποννήσου για έναν κύκλο με επαρχιακό στροφιλίκι προς Χιλιομόδι, Ρυτό και Σοφικό.

Αυτό αφορούσε το πρώτο μισό της παρουσίασης, αφού στη συνέχεια η δεύτερη δόση της παρουσίασης αφορούσε το νέο V-Strom 1050DE με τροχό 21 ιντσών μπροστά και μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, η οποία κινήθηκε στην αντίστροφη κατεύθυνση, δηλαδή προς τα Γεράνεια Όρη, με άσφαλτο και χώμα, γράφοντας έναν κύκλο που περνούσε από Σχίνο, Πίσια και Στραβά, για να επιστρέψει στη βάση μας στο Λουτράκι.

20230207 194251

Το μόνο που δε μπορούσε κανείς να έχει προβλέψει ήταν η εμφάνιση μιας κακεντρεχούς κυρίας επ’ ονόματι Μπάρμπαρα, η οποία φρόντισε να στολίσει μέρος της εκδήλωσης με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνι. Το γεγονός ανάγκασε τους ανθρώπους της διοργάνωσης να περικόψουν λίγο την πρώτη διαδρομή που θα οδηγούσε προς Χιλιομόδι και Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, καθώς εκεί οι δρόμοι ήταν καλυμμένοι από χιόνι που είχε πέσει τις προηγούμενες μέρες και είχε παγώσει κάνοντας την οδήγηση αρκετά επικίνδυνη.

Παρόλα αυτά, όλοι οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των Άγγλων στελεχών της Suzuki GB που έτρεχαν την εκδήλωση και των Ιταλών συναδέλφων που οδήγησαν μαζί με τους Έλληνες τις ημέρες που βρεθήκαμε εκεί, επέστρεφαν με διθυραμβικά σχόλια για τη φυσική ομορφιά της διαδρομής.

20230207 190913

Μέσα στην όλη ατυχία που έφερε η Μπάρμπαρα, την Τετάρτη 8/2 που οδηγήσαμε ο καιρός μας έκανε το χατήρι και οι δρόμοι στα χαμηλότερα υψόμετρα της Πελοποννήσου ήταν στεγνοί, βροχή ή χιόνι δεν έπεσε σε όλη της τη διάρκεια και μόνο οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες παρέμεναν για να θυμίζουν την κακοκαιρία.

Ομοίως στην πλευρά των Γερανείων οι διαδρομές ήταν εν πολλοίς στεγνές, ακόμη και οι χωμάτινες διελεύσεις ήταν απολύτως βατές με ελάχιστη λάσπη σε μερικά σημεία και τα χιόνια να περιορίζονται σε υψόμετρα που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν στο μέρος της επιλεγμένης διαδρομής.

20230207 174606

Όσο για το κρύο, φρόντισαν οι μοτοσυκλέτες της Suzuki να μας ζεστάνουν, ομορφαίνοντας τη βόλτα, ενώ οι κατά τόπους περίεργες συνθήκες και το αλάτι που είχε πέσει σε αρκετά σημεία μείωναν την πρόσφυση, προσφέροντας μια πρώτης τάξης ευκαιρία να δοκιμάσουμε στα δύσκολα τα εξελιγμένα (βλέπε αδρανειακά) ηλεκτρονικά συστήματα που πλέον χαρακτηρίζουν και τα δύο μοντέλα 2023 των V-Strom 1050.

Μείνετε συντονισμένοι καθώς ακολουθεί σύντομα η οδηγική ανάλυση των δύο νέων V-Strom για το 2023.

Αρθρογράφος: nospam@bikeit.gr (Σπύρος Τσαντήλας)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese