Πρώτες εικόνες των εξηλεκτρισμένων Kawasaki στη Suzuka

Τα θρυλικά χωμάτινα μοντέλα της Honda
13 Αυγούστου 2022
Δείτε πως συναρμολογείται μια KTM Moto3
14 Αυγούστου 2022

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Στη διάρκεια του 8ωου αγώνα της Suzuka ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία πριν από μερικέςΜέχρι το 2025 η Kawasaki θα έχει στην γκάμα της 10 ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. ημέρες, η Kawasaki παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό δύο πρωτότυπες εξηλεκτρισμένες μοτοσικλέτες πάνω στις οποίες δουλεύει. Γνωρίζαμε ήδη ότι το εργοστάσιο από το Akashi έχει ξεκινήσει δύο διαφορετικά project, το ένα αφορούσε μια αμιγώς ηλεκτρική μοτοσικλέτα και το άλλο αφορούσε μια υβριδική μοτοσικλέτα.

Οι πρώτες εικόνες λοιπόν από τη Suzuka έχουν να κάνουν με αυτά τα δύο project. Το πρώτο είναι το αμιγώς ηλεκτρικό. Πρόκειται για ένα naked μοντέλο σε διαστάσεις  Njnja 250 το οποίο χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο χαμηλά στο κέντρο της μοτοσικλέτας και μια μπαταρία στο εμπρός μέρος του πλαισίου. Οι διαστάσεις είναι μικρές και η θέση οδήγησης δείχνει φυσιολογική στην ηλεκτρική Kawasaki.

Η δεύτερη μοτοσικλέτα είναι υβριδική και φαίνεται να χρησιμοποιεί τον γνωστό δικύλινδρο κινητήρα 650 κ.εκ. της εταιρείας. Ο κινητήρας συνεργάζεται με ένα σύστημα ηλεκτροκίνησης το οποίο δεν φάνηκε καθαρά από τις εικόνες, ωστόσο η φαρδιά ουρά σε συνδυασμό με τις μεγαλύτερες διαστάσεις του μοντέλου στο κεντρικό κομμάτι υποδηλώνουν ότι κάπου στο κάτω μέρος του πλαισίου θα βρίσκεται ο ηλεκτροκινητήρας και η μπαταρία.

Και στις δύο μοτοσικλέτες ο συμπλέκτης απουσιάζει, κάτι που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιούν σύστημα μετάδοσης αυτόματο. Η Kawasaki επενδύει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση και το πλάνο της αναφέρει ότι μέχρι το 2025 θα έχει παρουσιάσει τουλάχιστον 10 εξηλεκτρισμένα μοντέλα.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese