Ρεπορτάζ – 70 Χρόνια Vespa στην Ελλάδα – 70 Χρόνια Piaggio Francesco!

Yamaha Niken GT 2023 – Αλλαγή του «είναι» και όχι του «φαίνεσθαι»
8 Νοεμβρίου 2022
EICMA 2022: Fantic Caballero 700
8 Νοεμβρίου 2022

Η ιστορία της Piaggio στην Ελλάδα ξεκινά κάπως τυχαία. Από τη συνάντηση του Βρετανού William Rees, του ιδιοκτήτη του ιπποδρόμου, με τον ιδιοκτήτη της Piaggio, Enrico Piaggio, στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη  Ωνάση, το 1952.

Η γνωριμία αυτή οδήγησε σε μια συνεργασία και ο Rees έγινε ο πρώτος αντιπρόσωπος της Piaggio στην Ελλάδα, κι έτσι την ίδια χρονιά, οι πρώτες Vespa έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα.

Το πρώτο κατάστημα της Piaggio άνοιξε το 1953 στην Πανεπιστημίου και την ίδια χρονιά ξεκινά και η σχέση της οικογένειας Ματζουράνη με την ιταλική εταιρία καθώς ο Σταύρος Μαντζουράνης, ήταν ο δεύτερος άνθρωπος που προσέλαβε σαν υπάλληλο ο Rees στην εταιρία. Η εμπορική σχέση του Σταύρου Μαντζουράνη με την Piaggio ξεκίνησε το ’58 όταν άλλαξε ο αντιπρόσωπος και ανέλαβε το κατάστημα της λεωφόρου Συγγρού, για να δώσει αργότερα το όνομα του γιού του και έτσι να δημιουργηθεί η “Piaggio Francesco”.

Αυτά και άλλα πολλά είχαν την τύχη να συζητήσουν το απόγευμα της 2ας Νοεμβρίου, στο κατάστημα της Καλλιρρόης, φίλοι και γνωστοί, στην εκδήλωση για τα 70 χρόνια ιστορίας της Piaggio Fransesco. Η οικογένεια Μαντζουράνη που συνδέεται τόσο στενά με την ιταλική εταιρία και το θρυλικό μοντέλο της, είχε στην έκθεση και την νέα Vespa GTS, η οποία ενσωματώνει την τελευταία τεχνολογία όπως το keyless σύστημα και τα led φωτιστικά αλλά και την νέα μπροστινή ανάρτηση.

Να τα εκατοστήσεις Piaggio Fransesco!DSC_3638-web.jpg

Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (Τάκης Μανιάτης)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese