Ρεπορτάζ – EICMA 2022 – Με 38.747 επισκέπτες!

Νέα χρώματα και γραφικά για το X-SPR Pro της Shoei
16 Νοεμβρίου 2022
MV Agusta – Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και 2 θέσεις για μέλη της ΚΤΜ στο Δ.Σ.
17 Νοεμβρίου 2022

Η έκθεση EICMA στο Μιλάνο πέρασε στην ιστορία με συμμετοχές από 1370 εταιρίες από 45 διαφορετικές χώρες και 38.747 επισκέπτες τις ημέρες που διήρκησε!

Ύστερα από δύο χρόνια αποχής λόγω κορονοϊού, η μεγαλύτερη και πιο σημαντική έκθεση στον κόσμο, αυτή της EICMA στο Μιλάνο, πέρασε στην ιστορία. Καταλαμβάνοντας +35% περισσότερο χώρο από την έκθεση του 2021 (το 2020), στην έκθεση συμμετείχαν 59% κατασκευάστριες εταιρίες εκτός Ιταλίας – μην ξεχνάμε όμως ότι πολλές από τις εταιρίες κατασκευής μοτοσυκλετών και εξοπλισμού, είναι είτε ιταλικές, είτε ιταλικών συμφερόντων.

Έπειτα από 5 μέρες έκθεσης, το αποτέλεσμα ήταν να έχει αύξηση στην επισκεψιμότητα +38% σε σχέση με την έκθεση του 2021, με το 82% των εισιτηρίων να έχουν ήδη κλειστεί ηλεκτρονικά, και τα υπόλοιπα 18% να πουληθούν στα εκδοτήρια.

Από τους επισκέπτες, το 51% έφτασαν στην Ιταλία από ξένες χώρες, ενώ σημαντική ήταν και η προσέλευση των δημοσιογράφων / επισκεπτών, με τις κάρτες να φτάνουν στις 6.900 – 38% από ξένες χώρες. Σε αυτούς περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, ινφλοένσερς, τεχνική, επαγγελματίες από social media και επικοινωνία, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αποκλειστική ημέρα γι’ αυτούς, Τρίτη 8 Νοεμβρίου, που είχαν αποκλειστικότητα χρήσης της έκθεσης. Λίγες οι σημαντικές απουσίες με τις BMW και KTM να είναι μάλλον οι μεγαλύτερες χαμένες, και πολλές κινέζικες εταιρίες να δείχνουν το δρόμο με πληθώρα νέων μοντέλων που τράβηξαν τα βλέματα, αλλά και αρκετά ηλεκτρικά σε κάθε κατηγορία δικύκλου. 

Σημαντικά νούμερα για μία έκθεση που έδειξε ξανά το δρόμο και έδωσε τροφή στους διψασμένους για νέα μοντέλα επισκέπτες, η οποία ήδη έχει ανακοινώσει την ημερομηνία για την επόμενη χρονιά, στις 7-12 Νοεμβρίου του 2023.

Περισσότερα για τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν θα βρείτε εδώ.

Αρθρογράφος: info@bikeit.gr (Τάκης Μανιάτης)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese