Σπανιότατη Harley Davidson του 1908 πωλείται για 850.000 $

Kawasaki GPz900RS Ninja 2024: Επιστρέφει ο θρύλος των αιθέρων!
1 Φεβρουαρίου 2023
Πωλείται το Ducati Desmosedici RR GP8 του Casey Stoner
1 Φεβρουαρίου 2023

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Όταν μιλάμε για άκρως συλλεκτικές μοτοσυκλέτες, υπάρχουν μερικές εταιρίες που εμφανίζονται συνεχώς. Vincent. Brough Superior. Henderson. Περιστασιακά, κάποια άλλη υπερσπάνια μοτοσυκλέτα φτάνει στη δημοπρασία όπως, σε αυτή την περίπτωση, μια Harley-Davidson Strap Tank. Το τελευταίο αυτό παράδειγμα μόλις κέρδισε την τιμή της πιο ακριβής μοτοσυκλέτας στη δημοπρασία Mecum Las Vegas του 2023.

Αυτή η όμορφα ανακατασκευασμένη Harley Davidson του 1908 έφτασε τα 850.000 $ στην δημοπρασία, ενώ σύμφωνα με τη λίστα της Mecum η συνολική τιμή (συμπεριλαμβανομένων όλων των τελών) ακούμπησε τα 935.000 $.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, η Strap Tank είναι σίγουρα ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της Harley – αν όχι το πιο σημαντικό. Αυτό το μοντέλο είναι αυτό που εξελίχθηκε από τις αρχικές κατασκευές του William S. Harley και του Arthur Davidson και ήταν το πρώτο μοντέλο που κυκλοφόρησε από το εργοστάσιο της Chestnut Street -αργότερα της λεωφόρου Juneau. Γρήγορα δημιούργησε μια φήμη για τις κατασκευές της νέας τότε εταιρίας που άντεξε στις δεκαετίες.

Όπως αναφέρει η ιστορία, 150 Strap Tank κυκλοφόρησαν από το εργοστάσιο το 1907, αυξανόμενα σε 450 το 1908. Από αυτές τις 450 μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν το 1908, λιγότερες από δώδεκα πιστεύεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν το 2023—και πολύ λιγότερες σε κατάσταση όπως αυτή.

Τι κάνει αυτό το συγκεκριμένο παράδειγμα τόσο ξεχωριστό; Ο επιχειρηματίας του Μιλγουόκι David Uihlein, κληρονόμος της περιουσίας της Schlitz Brewing, το ανακάλυψε σε έναν αχυρώνα περίπου 70 μίλια έξω από το Μιλγουόκι το 1941. Η μοτοσυκλέτα ήταν πλήρης και σε λειτουργική κατάσταση —έτσι την έφερε στο σπίτι του και την κράτησε εκεί για τα επόμενα 66 χρόνια. Αναπαλαιώθηκε κάποια στιγμή από τον γνωστό vintage εμπειρογνώμονα αποκατάστασης της Harley, Paul Freehill, και το αρχικό ντεπόζιτο, οι τροχοί, ο ιμάντας κινητήρα, το κάλυμμα της σέλας και η εξάτμιση συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη δημοπρασία.

 

 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese