Σύστημα Καθαρισμού Νερού από τη Yamaha για τις αναπτυσσόμενες χώρες

Επιστρέφει ο διάσημος αγώνας ταχύτητας στον πάγο, Ice Speedway Berlin
12 Δεκεμβρίου 2022
Η Honda φέρεται να σχεδιάζει την αναγέννηση του CB400 Super Four
13 Δεκεμβρίου 2022

Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Το Σύστημα Καθαρισμού Νερού της Yamaha (YCW) είναι ένα μίνι διυλιστήριο νερού που χρησιμοποιεί τη φυσική μέθοδο καθαρισμού μέσω της διήθησης σε άμμο που είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για χρήση σε μικρά χωριά ή οικισμούς από αναπτυσσόμενες χώρες, όπου δεν υπήρχε πηγή καθαρού νερού.

Η λειτουργία μιας εγκατάστασης YCW δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και η συντήρηση μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους κατοίκους. Επίσης δεν χρειάζεται η επέμβαση εξειδικευμένου προσωπικού ή η χρήση ειδικών χημικών.

Η πρόσβαση σε καθαρό νερό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και μέρος των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με το SDG 6: Καθαρό Νερό και Υγιεινή. Μέχρι σήμερα, εκτιμάται ότι το 26% του παγκόσμιου πληθυσμού —περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι — δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλή διαχείριση πόσιμου νερού (UNICEF/2020).

Η Yamaha Motor επιδιώκει την εισαγωγή του συστήματος YCW μέσω της συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ, ιαπωνικές πρεσβείες και άλλους οργανισμούς από κάθε χώρα-στόχο.

Επί του παρόντος, λειτουργούν 45 μονάδες στην Αφρική και την Ασία και το πόσιμο νερό που παρέχουν συμβάλλει στη μείωση των ασθενειών, απαλλάσσοντας γυναίκες και παιδιά από τη σκληρή δουλειά της άντλησης νερού και δημιουργώντας νέες πηγές εισοδήματος σε μετρητά για τους κατοίκους, μέσω επιχειρήσεων που σχετίζονται με το νερό, όπως είναι οι υπηρεσίες παράδοσης.

Ο Okabe Norihiko της θυγατρικής Overseas Market Development Operation (OMDO) της Yamaha Motor, είναι υπεύθυνος για την εισαγωγή των συστημάτων YCW σε νέες τοποθεσίες. “Η ζωή αλλάζει πραγματικά όταν αλλάζει το νερό”, εξηγεί. “Αυτό το έχουμε δει να συμβαίνει σε κάθε τοποθεσία και στο μέλλον, θέλω να συνεχίσω να αυξάνω τον αριθμό των οικισμών που είναι εξοπλισμένοι με YCW.”

 

UZsKtDrGMkg

 

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese