Τέλη Κυκλοφορίας 2023 – Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Motoway Black Friday – Δυνατές προσφορές σε εξοπλισμό και δίκυκλα
18 Νοεμβρίου 2022
Νέα Adventure TRK 800 από την Benelli
18 Νοεμβρίου 2022

Τέλη Κυκλοφορίας 2023 – Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023 αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα myCar της ΑΑΔΕ, όπου μπορείτε να τα δείτε και να τα εκτυπώσετε.

Για να δείτε και να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας για κάθε όχημα σας, επισκεφθείτε το site myCar της ΑΑΔΕ ΕΔΩ, και πραγματοποιήστε είσοδο με τα στοιχεία του TaxisNet, ή με το ΑΦΜ και τον αριθμό του οχήματος σας.

Για να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας που σας αναλογούν, μπορείτε να το κάνετε μέσω mobile banking σκανάροντας τον QR κώδικα που βλέπετε, μέσω web banking, μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών, και μέσω των υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ.

Και για το 2023, το ύψος των τελών κυκλοφορίας στις μοτοσυκλέτα καθορίζεται μόνο βάσει του κυβισμού, αντίθετα με τα αυτοκίνητα όπου καθορίζεται με βάση τον κυβισμό για τα παλιά μοντέλα και με βάση την εκπομπή ρύπων για τα καινούργια.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έχει ανακοινωθεί για τις 31 Δεκεμβρίου 2022, αν και η βεβαρημένη ιστορία του θεσμού δεν αποκλείει να δούμε και πάλι παράταση, και παράταση στην παράταση, ω παράταση.

Και φέτος ισχύει το ίδιο πλαίσιο σε σχέση με τις απαλλαγές. Έτσι οι γονείς ανηλίκων παιδιών με αναπηρία καθώς και 8 κατηγορίες αναπήρων έχουν “ατέλεια”. Παράλληλα ισχύει το ίδιο πλαίσιο για όσους επιθυμούν να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι για να απαλλαγούν από το βάρος των τελών θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες το αργότερο έως το τέλος του έτους. Αθροιστικά, για τους υπόλοιπους οδηγούς ο συνολικός “λογαριασμός” ανέρχεται στο 1 δισεκ. ευρώ, ποσό που θα ενισχύσει σημαντικά το κρατικό ταμείο.

Το πρόστιμο για όσους δεν πληρώσουν τα τέλη που τους αναλογούν, ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, ενώ σε περίπτωση υποτροπής ανεβαίνει στα 30.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα, αφαιρείται για τρία χρόνια το δίπλωμα οδήγησης.

Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese