Τιμές βενζίνης – Ξανά ανοδική τάση, περιοχές με πάνω από 2 ευρώ

Aprilia – Είναι αυτό το RS 440;
31 Ιανουαρίου 2023
KTM 390 Adventure 2023 – Νέα έκδοση με ακτινωτές ζάντες, νέα χρώματα και γραφικά
1 Φεβρουαρίου 2023

Ακόμα «το φυσάμε και δεν κρυώνει» με τις τιμές των καυσίμων στην χώρα μας, καθώς οι τελευταίες ανοδικές τάσεις της βενζίνης έχουν φέρει ξανά τιμή κοντά ή και παραπάνω από τα 2 ευρώ.

 

Σχεδόν κάθε μέρα και 2 λεπτά πάνω

Οι τιμές της βενζίνης, αλλά και των καυσίμων γενικότερα, έχουν πάρει ξανά την ανιούσα και αυτό είναι προφανές. Μετά από ένα σεβαστό χρονικό διάστημα κατά το οποίο τα καύσιμα σημείωσαν μεγάλη πτώση ειδικά σε σχέση με το τρομακτικό 2,30-2,50 του καλοκαιριού, τώρα οι διεθνείς πηγές κάνουν λόγο για καθημερινή αυξητική τάση. Άλλωστε, αυτό ήταν και κάτι εμφανές σε οποιονδήποτε κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων, ο Ιανουάριος έκλεισε με την μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην επικράτεια, στο 1,919 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό σημαίνει μια αύξηση της τιμής της βενζίνης κατά 7,7 λεπτά το λίτρο, σε σχέση με το κλείσιμο του 2022, όταν και καταγράφηκε μέση τιμή 1,842 λεπτά το λίτρο. Ο νομός Κυκλάδων σημειώνει την υψηλότερη τιμή βενζίνης αυτή την στιγμή στην χώρα μας, καθώς φτάνει τα 2,146 (!) ευρώ το λίτρο.

Αστάθεια στις τιμές διεθνώς

Η ανοδική τάση αυτής της περιόδου οφείλεται, ως συνήθως, σε διεθνείς παράγοντες όπως η αναμονή ενεργοποίησης των κυρώσεων για τα Ρωσικά πετρελαιοειδή, από 8 Φεβρουαρίου, ο λόγος για πλαφόν στα πετρελαιοειδή που πωλούνται προς τρίτες χώρες από την Ε.Ε., αλλά και ο ρόλος της Κίνας στην αγορά πετρελαίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, οι τιμές της βενζίνης θα πέσουν διεθνώς, κατά 9,5 δολάρια ο τόνος! Αυτό σημαίνει ότι πρέπει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, οι μειώσεις αυτές να φανούν και στα πρατήρια, πράγμα που συνήθως καθυστερεί στην χώρα μας –φυσικά, σε αντίθεση με τις αυξήσεις…

Αρθρογράφος: nospam@bikeit.gr (Απόστολος Μυστίλογλου)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese