Το νέο CFMOTO 300SR | MOTOMAG

Αποστολή Ιταλία Aprilia Tuono 660: Οδηγούμε το μεσαίο streetfighter του Noale
16 Φεβρουαρίου 2021
BERING: Γάντια, Μπουφάν, Μποτάκια και Αδιάβροχο
16 Φεβρουαρίου 2021

To νέο 300SR είναι ένα μικρό supersport, όπως μαρτυρά το SR στο όνομά του. Η CFMOTO εξέλιξε μια μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτα με υψηλά, όμως ποιοτικά στάνταρ, ξεχωριστή σχεδίαση, και εξαιρετική οδική συμπεριφορά -όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι της CF- στοχεύοντας την κορυφή των προσιτών sport μοτοσυκλετών. Το 300SR απευθύνεται σε αυτούς που ψάχνουν μια μοτοσυκλέτα που θα καλύπτει τις καθημερινές τους μετακινήσεις, θα τους συντροφεύει στις κοντινές τους αποδράσεις, και παράλληλα θα τους δίνει την δυνατότητα να διασκεδάσουν μέσα στην πίστα.

Σίγουρα δεν πρόκειται για μια απόλυτη αγωνιστική μοτοσυκλέτα, αλλά όλα αυτά που προσφέρει με μόλις 3.990€, αποτελούν ένα ολοκληρωμένο και προσιτό πακέτο, ενώ θα είναι άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσα στον Φεβρουάριο.

Η σχεδίασή του ακολουθεί τα πρότυπα των supersport με γραμμές που αντανακλούν την σπορ πλευρά του χαρακτήρα του, με τα φωτιστικά σώματα να είναι full LED με εξίσου εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η εργονομία του είναι ένας συνδυασμός πρακτικότητας και σπορ οδήγησης, με το χαμηλά τοποθετημένο τιμόνι και την πιο επιθετική στάση να ισορροπεί ανάμεσα στο fun και την ευκολία στην καθημερινή μετακίνηση.

Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος κινητήρας των 292,4cc έχει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και αποδίδει 29,1 ίππους στις 8.750 στροφές και 2,6kgm ροπής στις 7,250. Η ευστροφία που ανακοινώνει η CFMOTO υπόσχονται κορυφαίες επιδόσεις για την κατηγορία με γραμμική απόδοση ρτης δύναμης. Ο ψεκασμός είναι της Bosch, ενώ ο αυλός εισαγωγής και ο θάλαμος καύσης του 300SR είναι σχεδιασμένα για να επιτυγχάνουν την πιο αποδοτική καύση με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση. Ο κινητήρας του 300SR έχει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής, χωρίς ενδιάμεσα κοκκοράκια, ελαχιστοποιώντας την αδράνεια των κινούμενων μηχανικών μερών, πράγμα που εξασφαλίζει την ευστροφία του κινητήρα και την άμεση απόκρισή του στις εντολές του αναβάτη. Τα έμβολα έχουν δύο διαφορετικές επικαλύψεις, στην “φούστα” για μείωση της τριβής και στην κεφαλή του εμβόλου για βελτίωση της καύσης.

Η κυλινδροκεφαλή έχει σχεδιαστεί με εξειδικευμένη τεχνολογία μείωσης του θορύβου, ώστε να έχει μειωμένους κραδασμούς από την καδένα των εκκεντροφόρων, με αποτέλεσμα την πιο ήσυχη και αποδοτική λειτουργία του κινητήρα. Επιπλέον, υπάρχει αντικραδασμικός άξονας για ομαλότερη  λειτουργία και λιγότερους κραδασμούς.

Σε ό,τι αφορά τα φρένα του 300SR, διαθέτουν τετραπίστονες δαγκάνες με τέσσερα αντικρυστά έμβολα και δίσκο των 292mm εμπρός, και δαγκάνα ενός εμβόλου, πλευστή, πίσω με δίσκο 220mm, που συνδυάζονται με ABS της Continental.

Τα όργανα αποτελούνται από μια έγχρωμη οθόνη TFT που ρυθμίζει αυτόματα την φωτεινότητα της ανάλογα με τoν φωτισμό του περιβάλλοντος. Ο αναβάτης μπορεί να επιλέξεει ανάμεσα σε δυο προγράμματα απεικόνισης (Sport και Eco), που παρουσιάζουν με διαφορετικά γραφικά ένα πολύ μεγάλο πλήθος πληροφοριών, από τις στροφές του κινητήρα, την ταχύτητα και την επιλεγμένη σχέση, μέχρι και πληροφορίες από το συνδεδεμένο κινητό τηλέφωνο.

Τις αναρτήσεις έχουν αναλάβει ένα ανεστραμμένο πιρούνι 37mm κι ένα αμορτισέρ πίσω, ενώ τα ελαστικά προέρχονται από την κινέζικη CST.

H CFMOTO θα διαθέτει και μια σειρά αξεσουάρ για να καλύψει τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των αναβατών με έτοιμα κιτ που θα είναι σταδιακά διαθέσιμα, και μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνουν ρυθμιζόμενες μανέτες, προστατευτικά για τις μανέτες, ρυθμιζόμενα μαρσπιέ κ.α.

Αρθρογράφος: lmavr

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese