ΥΑΜΑΗΑ ΤΜΑΧ 560 20th Αnniversary: Επετειακή έκδοση για τα 20 χρόνια του μοντέλου

FABBRI ΖΕΛΑΤΙΝΕΣ: Για Honda, Kymco, Peugeot
6 Μαρτίου 2021
Ducati Multistrada V4: Το 2022 και με μπροστινό τροχό 17 ιντσών
8 Μαρτίου 2021

Limited Edition και Anniversary μαζί

Μια περιορισμένης παραγωγής έκδοση του Yamaha TMAX 560 παρουσίασε η γιαπωνέζικη εταιρία, με αφορμή την συμπλήρωση 20 ετών από την παρουσίαση του σκούτερ που άλλαξε ριζικά την κατηγορία, εισάγοντας σε αυτή πραγματικά sport χαρακτηριστικά.


Το 2001, η χρονιά δηλαδή που το πρώτο Yamaha TMAX 500 αποκαλύφθηκε, δεν αποτελεί σταθμό στην ιστορική διαδρομή της κατηγορίας των σκούτερ μόνο, αλλά αφορά ως ορόσημο τους δύο τροχούς γενικότερα.


YSS Hybrid Shock

Το TMAX ισοπέδωσε τις ανόητες και γελοίες αντιλήψεις πολλών «σκληροπυρηνικών» μοτοσυκλετιστών, ενώ ταυτόχρονα απενοχοποίησε όσους αποζητούσαν πρακτικότητα και άνεση, μαζί με δυναμικό χαρακτήρα.

Μετά το πρώτο αυτό TMAX, έγινε αντιληπτό από όλους ότι μπορούν να συνδυαστούν ετερόκλητα χαρακτηριστικά και να γίνουν διασταυρώσεις στις κατηγορίες των δύο τροχών, που παλιότερα θεωρούνταν αδιανόητες.

Αυτό που πέτυχε η Yamaha με την τόλμη της, ήταν μια νέα οπτική η οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούταν ως φορέας δημιουργίας και έμπνευσης, και από άλλους κατασκευαστές.


Spiliotis Fabri Push and Block

Σε ότι αφορά στο TMAX αυτό κάθε αυτό, η δομή και η χωροταξία του έδειξε επίσης το δρόμο για το πώς πρέπει να κατασκευάζεται ένα σπορ σκούτερ.

Με τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο του σκούτερ και του μεταξονίου και με την μετάδοση να διαχωρίζεται από τη μη αναρτώμενη μάζα, το TMAX απαλλάχθηκε από τις εγγενείς αδυναμίες που συνόδευαν για δεκαετίες τα μοντέλα της κατηγορίας και η οδηγική του συμπεριφορά αποδείχθηκε τουλάχιστον ισάξια με μοτοσυκλέτες μεσαίου κυβισμού.Στις μέρες μας, το Yamaha TMAX βρίσκεται αισίως στην έβδομη γενιά του, με κινητήρα 560 cc, πιο ώριμο, εξελιγμένο και τεχνολογικά προηγμένο από ποτέ.

Μέσα σε αυτά τα 20 έτη έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως το συνώνυμο των sport σκούτερ, αποτελώντας το best seller της κατηγορίας σε μεγάλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές.

Ως φόρος τιμής στην εξαιρετική επιτυχία του TMAX τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Yamaha παρουσίασε το νέο TMAX 20th Anniversary, με πολύ προσεκτική-διακριτική προσέγγιση (να σημειωθεί αυτό) το οποίο θα κατασκευαστεί σε μόλις 560 αριθμημένες μονάδες, όσες και ο κυβισμός του κινητήρα του.

Αλλαγές δεν σημειώνονται σε κινητήρα ή περιφερειακά και η μοναδικότητα αυτής της ξεχωριστής έκδοσης, υπογραμμίζεται από κοσμητικές και αισθητικές παρεμβάσεις.

Tα κεντρικό “ανάποδο μπούμερανγκ – νεύρο”, πλαστικό τμήμα που διατρέχει το σώμα του σκούτερ από την πόδια έως στην σέλα του αναβάτη, το μπροστινό φτερό και το κάλυμμα του τελικού της εξάτμισης είναι κατασκευασμένα από φύλλα carbon ειδικά επεξεργασμένα σε υψηλές πιέσεις, με έκχυση ρητίνης.

Αυτή η μορφή ενισχυμένου carbon, παράγει μοναδικά μοτίβα και όχι την ομοιόμορφη πλέξη του συμβατικού carbon, ως εκ τούτου, κανένα από τα 560 επετειακά TMAX δεν θα είναι ίδιο με ένα άλλο.

Στον εξοπλισμό της ξεχωριστή αυτής έκδοσης συμπεριλαμβάνονται θερμαινόμενα grip και θερμαινόμενη σέλα, με δυο υλικά και υφή μαλακού δέρματος στο πάνω μέρος της, η οποία χαρακτηρίζεται επίσης από τις εμφανείς κίτρινες ραφές της.

Επίσης, κάθε Yamaha TMAX 20th Anniversary, θα φέρει ταμπελάκι με το αύξοντα αριθμό της παραγωγής του (001 έως 560) και θα διατίθεται σε ένα μοναδικό Tech Graphite χρώμα όπως το ονομάζει η Yamaha, με τους μπρονζέ τροχούς να δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση.

Φυσικά η επετειακή αυτή έκδοση θα διατηρεί τα χαρακτηριστικά και τον πλούσιο εξοπλισμό των Yamaha TMAX 560, που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό monocoque πλαίσιο αλουμινίου, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, cruise control, Full LED φώτα, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης D–Mode, έλεγχο κεντρικού διακόπτη μέσω «smart key» και πίνακα οργάνων με βοηθητική μονόχρωμη TFT οθόνη.

Το νέο Yamaha TMAX 20th Anniversary θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά μέσω ενός online συστήματος παραγγελιών, που αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί την 31η Μαρτίου του 2021.

Θα επανέλθουμε λοιπόν με περισσότερες πληροφορίες γύρω από αυτό, όταν έχουμε νεότερα επί τις διαδικασίας. Θα προλάβει-μπορέσει άραγε να το αποκτήσει κάποιος τυχερός και στην Ελλάδα;

Αρθρογράφος: scooternet

Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese