Υπουργείο Μεταφορών – Στόχος ο μηδενικός ΦΠΑ στα κράνη μοτοσυκλέτας!

Suzuki RM-Z 250 ‘23 – Διαθέσιμο στις εκθέσεις
30 Σεπτεμβρίου 2022
Νέα BMW S1000RR με αυξημένη απόδοση, αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά και φτεράκια
30 Σεπτεμβρίου 2022

Υπουργείο Μεταφορών – Στόχος ο μηδενικός ΦΠΑ στα κράνη μοτοσυκλέτας!

Δηλώσεις του Υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στους δημοσιογράφους κ.κ. Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε πως το Υπουργείο Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να βρούν τρόπο να θεσπίσουν μηδενικό ΦΠΑ στα κράνη μοτοσυκλέτας!

Με αφορμή σχετική ερώτηση, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στους κανόνες κυκλοφορίας για τα πατίνια, αλλά και στο κόστος αγοράς στα κράνη, που έχει ήδη μειωθεί από την παρούσα κυβέρνηση στο 13%. Σχετικά ανέφερε: «Ένα πρόβλημα που εξετάζουμε στην Κυβερνητική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας, στην οποία έχω την τιμή να προεδρεύω, είναι και η εφαρμογή των κανόνων κυκλοφορίας που ισχύουν για τα πατίνια, όπου το κράνος είναι υποχρεωτικό.

Επίσης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να θεσπίσουμε τον μηδενικό ΦΠΑ στα κράνη. Όλα αυτά εντάσσονται στο Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια 2021 – 2030, η εφαρμογή του οποίου προϋποθέτει μια αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας στην οδική συμπεριφορά, αλλά και συγκεκριμένες πράξεις από την Πολιτεία».  

Θυμίζουμε πως ο ΦΠΑ στα κράνη είχε μειωθεί από το 24% στο 13% το 2020. 

Στην ίδια συνέντευξη, και για τη χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς αυτοκινήτων, ο κ. Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι με σχετική εγκύκλιο, που έχει υπογράψει, προβλέπεται οι σχολές οδηγών να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης την εκμάθηση της διαδικασίας τοποθέτησης και αφαίρεσης των αλυσίδων, ενώ για τους σημερινούς οδηγούς, σημείωσε πως έχει απευθύνει παράκληση στους ιδιοκτήτες συνεργείων και ΚΤΕΟ να συνδράμουν τους οδηγούς στην εκμάθηση της σχετικής διαδικασίας.

Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese