Κουπάκι 2023 – Ξεκίνησε επιτυχώς με την «Iron-butt» βόλτα στο Κάβο Σίδερο

Με λαμπρότητα έγινε η Βραδιά των Πρωταθλητών της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
5 Φεβρουαρίου 2023
Honda XR650L 2023 – «Ζωντανό» για 30η χρονιά, αλλά όχι για την Ευρώπη
6 Φεβρουαρίου 2023
Με λαμπρότητα έγινε η Βραδιά των Πρωταθλητών της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.
5 Φεβρουαρίου 2023
Honda XR650L 2023 – «Ζωντανό» για 30η χρονιά, αλλά όχι για την Ευρώπη
6 Φεβρουαρίου 2023



Κουπάκι 2023 - Ξεκίνησε επιτυχώς με την «Iron-butt» βόλτα στο Κάβο Σίδερο

Το ιδιαίτερο κύπελλο που είχαμε δει πως θα διοργανωθεί στην Κρήτη ξεκίνησε με τον πλέον δυναμικό τρόπο.

Να υπενθυμίσουμε αρχικά τι εστί «Κουπάκι», τη διοργάνωση δηλαδή μοτοσυκλετιστικών ομάδων της Κρήτης, με στόχο πέρα από τις βόλτες και τη συλλογή.. «βαθμών», που εν τέλει θα μεταφραστούν στο «κύπελλο». Η πρώτη βόλτα οργανώθηκε από τα «Καλά Κοπέλια» και δεν ήταν άλλη από τη.. σιδερόκωλη, ένεκα των πολλών –για τα δεδομένα της Κρήτης- σερί χιλιομέτρων.

 σιδ6.jpg

Η βόλτα σχεδιάστηκε για το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, αυστηρά. Ο λόγος; Η γιορτή του Αγίου Ισιδώρου, η μόνη μέρα που επιτρέπεται η πρόσβαση στο βορειοανατολικότερο ακρωτήριο της Κρήτης, καθώς βρίσκεται εντός Ναυτικής Βάσης! Βέβαια, ο καιρός ήταν το λιγότερο αμφίβολος, καθώς βρισκόμαστε εντός της μεγαλύτερης ίσως κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα. Και όμως, το «θαύμα» έγινε και τύχαμε ενός καιρικού παράθυρου «κατά παραγγελία», το οποίο κράτησε ακριβώς όσο και η βόλτα, από το πρωί μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου!

σιδ4.jpg

Με την εκκίνηση να δίδεται στις 8 το πρωί στο σημείο της «μάζωξης» στο Ηράκλειο, είχαμε μπρος μας 160 χιλιόμετρα, εκ των οποίων αρκετά στριφτερά. Με την πρόσβαση στη βάση να επιτρέπεται μέχρι το μεσημέρι και τον καιρό να έρχεται απειλητικός, δεν υπήρχαν περιθώρια για στάσεις. Ωστόσο, όσο προχωράς ανατολικά στη βόρεια πλευρά της Κρήτης, βλέπεις σημεία και τοπία που έχεις «ξεχάσει» να εκτιμήσεις. Το φαράγγι του Ρίχτη, η Αγ. Φωτιά, η μονή Τοπλού, και το Βάι είναι κάποια από αυτά. Μετά ξεκινά ένα τοπίο πιο έρημο, δίχως έντονη την ανθρώπινη παρουσία, που καταλήγει στο Κυραμαδιό, έπειτα από άπειρα κολπάκια και παραλίες. Δυστυχώς, το διάβα σταματά το πολεμικό ναυτικό.

σιδ3.jpg

Μετά τους δέοντες ελέγχους φτάσαμε στο φάρο αλλά και στο εκκλησάκι που είχε την τιμητική του, με πάρα πολύ κόσμο να συρρέει για να τιμήσει τον Άγιο Ισίδωρο. Δεκάδες μοτοσυκλέτες, δεκάδες Ι.Χ. και κάμποσα τουριστικά λεωφορεία όλα στον ίδιο προορισμό. Ένα «ευχαριστώ» αξίζει στο προσωπικό της βάσης για την υπομονή και την ευγένεια του παρόλο το πλήθος. Η βόλτα εν τέλει, ολοκληρώθηκε επιτυχώς με άλλα 160 χιλιόμετρα να μένουν για την επιστροφή, στο τσακ πριν ξεσπάσει η μπόρα.

σιδ5.jpg

Όλα αυτά μέχρι το ΠεTroFFy έστω, τον επόμενο γύρο του. «Κουπακίου» από τους Dakarete αυτή τη φορά, 24-26 Μαρτίου.

Φωτό: Καλά Κοπέλια/ Γιώργος Γιακουμάκης

Αρθρογράφος: nospam@bikeit.gr (Νίκος Τσαμάνδουρας)
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese