Το ημερολόγιο των MotoGP για το 2023

Honda XR650L 2023 – «Ζωντανό» για 30η χρονιά, αλλά όχι για την Ευρώπη
6 Φεβρουαρίου 2023
Συνελήφθησαν στην Καλλιθέα 3 άτομα που έκλεβαν μοτοσυκλέτες
6 Φεβρουαρίου 2023
Honda XR650L 2023 – «Ζωντανό» για 30η χρονιά, αλλά όχι για την Ευρώπη
6 Φεβρουαρίου 2023
Συνελήφθησαν στην Καλλιθέα 3 άτομα που έκλεβαν μοτοσυκλέτες
6 Φεβρουαρίου 2023
Το ημερολόγιο των MotoGP για το 2023

Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

Λίγο παραπάνω από ένας μήνας μας χωρίζει από την έναρξη της σεζόν του 2023 για τα MotoGP. 21 συναρπαστικά Grand Prix μας περιμένουν, στην μεγαλύτερη σεζόν που έγινε ποτέ από την έναρξη του Πρωταθλήματος, το 1949! Νέες χώρες ανοίγονται στον ορίζοντα, ενώ πολλές κλασικές πίστες παραμένουν για να μας προσφέρουν συγκινήσεις για άλλη μια χρονιά, στο κορυφαίο Πρωτάθλημα ταχύτητας των 2 τροχών.

 

Η σεζόν του 2023 θα ξεκινήσει αργότερα από το κανονικό, στις 26 Μαρτίου στην Πορτογαλία, αφού η παραδοσιακή έναρξη της σεζόν στο Qatar έπρεπε να καταργηθεί καθώς η πίστα του Losail υφίσταται σημαντικές εργασίες αναβάθμισης εν αναμονή της επιστροφής της Formula 1 το επόμενο έτος.

Στη συνέχεια, τα MotoGP θα συνεχίσουν στην Αργεντινή. Ένα κενό μιας εβδομάδας χωρίζει την Αργεντινή και το Austin, πριν τα MotoGP επιστρέψουν στην Ευρώπη με το GP της Ισπανίας στη Jerez στις 30 Απριλίου.

Το γαλλικό GP θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαΐου πριν από το συνεχόμενο τρίπτυχο σε Ιταλία, Γερμανία και Ολλανδία στις 11, 18 και 25 Ιουνίου.

Το GP του Καζακστάν παίρνει την αρχική θέση της Φινλανδίας στις 9 Ιουλίου πριν από ένα καλοκαιρινό διάλειμμα τριών εβδομάδων, με τη σεζόν να συνεχίζει στις 6 Αυγούστου με το Βρετανικό GP και το GP της Αυστρίας στις 20 Αυγούστου.

Με τη Formula 1 να πηγαίνει στην Βαρκελώνη τον Ιούνιο, το GP της Καταλονίας είναι τώρα προγραμματισμένο για τις 3 Σεπτεμβρίου και αμέσως μετά περνάμε στο Grand Prix του San Marino, στο Misano.
.
Το GP της Ινδίας έχει προγραμματιστεί για τις 24 Σεπτεμβρίου, με το Ιαπωνικό GP στο Motegi την επόμενη εβδομάδα, την 1η Οκτωβρίου.

Το GP της Ινδονησίας μεταφέρθηκε από τον Μάρτιο στις 15 Οκτωβρίου και ξεκινά την δεύτερη τριπλέτα συνεχόμενων Grand Prix, με την Αυστραλία και την Ταϊλάνδη να ακολουθούν στις 22 και 29 Οκτωβρίου αντίστοιχα.

Οι τρεις τελευταίοι γύροι στη Μαλαισία, το Qatar και τη Valencia είναι επίσης συνεχόμενοι, ξεκινώντας στις 12 Νοεμβρίου και λήγουν στις 26 Νοεμβρίου.

Ως μέρος των αλλαγών στο ημερολόγιο, το Grand Prix της Αραγονίας θα μείνει εκτός προγράμματος. Οι τέσσερις ισπανικοί αγώνες και το GP της Πορτογαλίας έχουν υπογραφεί σε συμφωνίες που δηλώνουν ότι και οι πέντε από αυτές τις πίστες – Aragon, Jerez, Catalunya, Valencia και Portimao – μπορούν να εναλλάσσονται.

Δημοσιογραφική Ομάδα Zougla.gr
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese