1544: Τηλεφωνικός αριθμός για αναφορά προβλημάτων οδικού δικτύου στην Αττική

Benelli TRK 502: Γράφει ιστορία με 20.000 πωλήσεις στην Ιταλία!
16 Ιουνίου 2022
Ταξινομήσεις 5μήνου 2022 – Top 15 παπιών
16 Ιουνίου 2022

1544: Τηλεφωνικός αριθμός για αναφορά προβλημάτων οδικού δικτύου στην Αττική

Καλέστε για λακκούβες ή λάδια στο οδόστρωμα, φανάρια εκτός λειτουργίας, κ.α.
Ο τετραψήφιος αριθμός 1544 ενεργοποιήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, μέσα από το Κέντρο Διαχείρισης της Κυκλοφορίας. Σκοπός του αριθμού αυτού είναι η άμεση ανταπόκριση της περιφέρειας σε οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη που αφορά στο οδικό δίκτυο. 
 
Στο 1544 θα αναφέρετε προβλήματα όπως ζημιές στο οδόστρωμα, χαλασμένα φανάρια και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται επισκευή.  Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Πατούλη θα ακολουθήσει και εφαρμογή για τα smartphone προκειμένου η διαδικασία να είναι πιο άμεση και απλοποιημένη. Η υπηρεσία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της περιφέρειας:
 
«Μέσω του νέου αυτού αριθμού οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν  τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο  οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτό θα μπορούν να αναφέρουν φθορές στο οδόστρωμα, προβλήματα με την φωτεινή σηματοδότηση, τις διαγραμμίσεις, τη σήμανση, τυχόν πτώση υλικών στο οδόστρωμα (π.χ. λάδια, φερτά υλικά, αντικείμενα), αλλά και οτιδήποτε μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους. 
 
Το κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας θα μπορεί άμεσα, αφού ιεραρχήσει τις σχετικές πληροφορίες να προβαίνει στις κατάλληλες προληπτικές ενέργειες και δράσεις αποκατάστασης των προβλημάτων.
 
Να σημειωθεί για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών έχουν εγκατασταθεί 3.000 μικρές πινακίδες με τον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1544 στους ιστούς των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής. Οι πινακίδες διαθέτουν κωδικό QR code για να μπορούν οι πεζοί με μια απλή κίνηση να συνδέονται στην ηλεκτρονική σελίδα της περιφέρειας Αττικής από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες που αφορούν στην ασφαλή μετακίνηση τους. 
 
Στις πινακίδες έχει προβλεφθεί οι πληροφορίες να αναγράφονται και στην αγγλική γλώσσα, επιτρέποντας και στους επισκέπτες της Αττικής να ενημερώνονται για την ύπαρξη και τη λειτουργία μιας γραμμής. 
Επιπρόσθετα έχουν τοποθετηθεί 110 πινακίδες διαχείρισης κυκλοφορίας με τον αριθμό 1544 σε όλες τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ οι φωτεινές πινακίδες (matrix) ενημερώνουν τους οδηγούς για την ενεργοποίηση του 1544.»
Αρθρογράφος: gazis
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to access the login or register cheese