Ducati: To 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της!

Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στον θεσμό ‘Inspirational Mentors’
12 Ιανουαρίου 2023
Beta RR 50 Enduro και Motard 2023 – Νέα χρώματα και γραφικά
12 Ιανουαρίου 2023

Η καλύτερη χρονιά από ποτέ

Η Ducati σημείωσε φέτος εξαιρετικά αποτελέσματα, και, με 61.562 πωλήσεις μοτοσυκλετών σε όλο τον κόσμο, το 2022 έγινε η καλύτερη χρονιά στην ιστορία της! Το επίτευγμα αυτό σφραγίστηκε και με θρίαμβο στις πίστες των αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η Ducati ξεπέρασε το όριο των 60.000 μοτοσυκλετών για πρώτη φορά στην ιστορία της το 2022, παρά την παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας εξαρτημάτων.

Οι πωλήσεις στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 10 τοις εκατό – με τη χώρα να γίνεται η Νο1 αγορά για την εταιρία.

Η Multistrada V4 ήταν η πιο αγαπημένη μοτοσυκλέτα των Ducatisti, με περισσότερες από 10.000 μοτοσυκλέτες να έχουν πωληθεί σε όλο τον κόσμο τη χρονιά που μας πέρασε.

Το δίκτυο πωλήσεων της Ducati συνέχισε την επέκτασή του φτάνοντας το ρεκόρ των 821 συνεργατών παγκοσμίως.

H Ducati, η οποία έκλεισε τo περσινό δωδεκάμηνο με ρεκόρ 61.562 πωληθέντων μοτοσυκλετών συμπλήρωσε με αυτόν τον τρόπο τη μεγάλη επιτυχία στις πίστες, αφού το 2022 κατέκτησε επίσης τα δυο κορυφαία πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας στον κόσμο: τα MotoGP και τα Superbike!

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3,6% από το 2021 και σύμφωνα με τον Claudio Domenicali, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ducati:

Αυτές οι υψηλές πωλήσεις είναι το αποτέλεσμα της διαδρομής που μας οδήγησε στο να επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη καινοτόμων μοτοσυκλετών και να προσπαθούμε συνεχώς να βελτιώνουμε την ποιότητα των προϊόντων και τις εμπειρίες που απολαμβάνουν οι παθιασμένοι Ducatisti μας.

Η μάρκα Ducati δεν ήταν ποτέ πιο αγαπητή και επιθυμητή, χάρη στα εξαιρετικά μας επιτεύγματα στις πίστες του Παγκοσμίου και τη διαρκή δέσμευσή μας να κάνουμε τους Ducatisti μας να νιώθουν μέρος μιας μεγάλης, φιλόξενης οικογένειας”.

Η επίτευξη πωλήσεων του 2022, ακολουθεί τα ήδη εξαιρετικά αποτελέσματα του 2021 σε μια τόσο δύσκολη εποχή για ολόκληρο το χώρο και τη βιομηχανία, που επλήγη από σοβαρές ασυνέχειες εφοδιασμού εξαρτημάτων, ιδιαίτερα στον κόσμο των ημιαγωγών. Είναι πραγματικά ένα σημαντικό σημάδι της ευελιξίας με την οποία αντέδρασε ολόκληρη η Ducati, μαζί με τους προμηθευτές και τους αντιπροσώπους μας –  τους οποίους δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω για την υπομονή και την αφοσίωσή τους. 

Αυτή η ευελιξία μας επέτρεψε να περιορίσουμε τον αντίκτυπο στις καθυστερήσεις παράδοσης μοτοσυκλετών στην αγορά κι έτσι να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα πωλήσεων.

Η ομάδα συνεργατών, γυναικών και ανδρών που είναι παρόντες στη Ducati σήμερα, είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη όλων των εποχών και αντικατοπτρίζει τη δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη και την ενίσχυση των ταλέντων.

“Γι’ αυτό, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους γιατί χωρίς τη δέσμευσή τους οι επιτυχίες της εταιρίας δεν θα ήταν δυνατές. Επίσης ευχαριστώ και τους εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων που ήταν πάντα πρόθυμοι συνομιλητές για να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση στα προβλήματα αυτής της πολυτάραχης περιόδου”.

Κατά τη διάρκεια του 2022, η Ιταλία επιβεβαιώθηκε ως η κύρια αγορά για τη Ducati, με 9.578 μοτοσυκλέτες και αύξηση 10 τοις εκατό σε σύγκριση με το 2021.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στη δεύτερη θέση με παραδόσεις 8.441 μονάδων, μείωση -6% σε σύγκριση με το 2021, λόγω υλικοτεχνικών δυσκολιών και καθυστερήσεις στις αποστολές στο εξωτερικό.

Μια άλλη στρατηγικής σημασίας χώρα για την Ducati είναι η Γερμανία, η οποία παρουσίασε αύξηση 9  τοις εκατό το 2021 και, με 6.678 παραδοτέες μοτοσυκλέτες,  τοποθετείται ως η τρίτη μεγαλύτερη αγορά της ιταλικής φίρμας.

Francesco Milicia, Αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων της Ducati:

Το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για την Ducati και αυτό το ρεκόρ παραδόσεων αποτελεί περαιτέρω επιβεβαίωση της σταθερότητας της εταιρίας και της συνεχούς ανάπτυξης της μάρκας στον κόσμο.

Στους πρώτους έξι μήνες του έτους, ο χώρος χαρακτηρίστηκε από έντονες ασυνέχειες στον κόσμο των logistics και του εφοδιασμού, που επιβάρυναν την απόδοση στους σημαντικότερους μήνες της σεζόν.

Τις υψηλότερες πωλήσεις στην ιστορία της εταιρίας, τις πετύχαμε χάρη στη μεγάλη οργανωτική ευελιξία και τον συνεχή διάλογο με τους συνεργάτες και τα συνδικάτα.

Αν και το οικονομικό σενάριο τους τελευταίους μήνες έχει επιδεινωθεί, είμαστε σίγουροι για το μέλλον χάρη στη δύναμη ενός διευρυνόμενου δικτύου πωλήσεων και παραγγελιών, που αντικατοπτρίζει τον ενθουσιασμό των μελλοντικών αγοραστών μας”.

Το Ducati Multistrada V4 σε όλες τις εκδόσεις του αποδεικνύεται για άλλη μια φορά το μοντέλο που προτιμούν περισσότερο οι λάτρεις της Ducati με 10.716 μοτοσυκλέτες να πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Η οικογένεια Monster, με 7.971 πωλήσεις, σημείωσε επίσης μεγάλη επιτυχία, ενώ ακολούθησε η οικογένεια Scrambler Ducati 800 με 6.880 μονάδες.

Αυτά τα αποτελέσματα προστίθενται στον θρίαμβο που πέτυχε η Ducati στον κόσμο των αγώνων,  αφού φέτος ο κατασκευαστής μοτοσυκλετών με έδρα τη Μπολόνια θριάμβευσε και στα MotoGP και WorldSBK.

Το 2022 ήταν μια χρονιά ρεκόρ και για το δίκτυο πωλήσεων, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται, πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά τους φίλους της Ducati σε όλο τον κόσμο.

 

 

Μέχρι σήμερα υπάρχουν 821 αντιπροσωπείες Ducati (ο υψηλότερος αριθμός από ποτέ), οι οποίες, με την προσθήκη των νέων αγορών Μπρουνέι, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ και Μογγολία, αντιπροσωπεύουν την εταιρία σε 96 χώρες.

Για το 2023, η Ducati παρουσίασε στο κοινό οκτώ νέα μοντέλα που συμπληρώνουν μια ολοένα ευρύτερη γκάμα και προσφέρουν σε ολοένα και περισσότερους την πιο κατάλληλη μοτοσυκλέτα για να εκφράσουν το πάθος τους για τους δύο τροχούς.

Ανάμεσα στα πιο πολυαναμενόμενα μοντέλα είναι σίγουρα το Multistrada V4 Rally, η μοτοσυκλέτα για ταξιδιώτες και το νέο Diavel V4, το μοντέλο που κέρδισε το βραβείο “Most Beautiful Bike of the Show” στο σαλόνι της EICMA.

Αλλά και η δεύτερη γενιά του Scrambler Ducati, επιβεβαιώνει την απλότητα και την αυθεντικότητα που ανέκαθεν αντιπροσώπευαν τις βασικές αξίες για όλους τους λάτρεις τους. Τα Scrambler Ducati γίνονται για το ’23 πιο μοντέρνα, πολύχρωμα και αποκτούν μια ακόμα πιο έντονη προσωπικότητα.

Αρθρογράφος: superpapi
Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Click to access the login or register cheese